Dit zijn de leukste activiteiten om te ondernemen aan het begin van de lente

Vrije tijd door Maya Luz

Het is eindelijk lente! Dat betekent mooier weer en langere dagen. Dit moet natuurlijk gevierd worden. Dit zijn de leukste activiteiten om te ondernemen aan het begin van de lente.

Lees ook: 6X manieren om te voorkomen dat je tulpen gaan hangen

Een picknick

Een picknick is misschien voor de hand liggend voor de lente, maar dat maakt het niet minder leuk! Je kan deze activiteit op veel verschillende manieren aanpakken. Ga bijvoorbeeld met vriendinnen naar een park en vraag iedereen om iets lekkers mee te nemen. Zo kunnen jullie samen genieten van lekkere hapjes, en natuurlijk van de zon. Je kunt natuurlijk ook een picknick houden met je kids of met je partner. Is het weer nog niet helemaal geschikt voor een picknick? Leg dan gewoon een kleedje neer in de woonkamer!

Een kinderboerderij bezoeken

Je hebt echt niet per se kinderen nodig om naar een kinderboerderij te gaan. Maar als je ze wel hebt is dit ook zeker een leuke activiteit. Ga kijken bij de lammetjes die al geboren zijn. Aai de diertjes en geniet van de natuur. Dit is een leuke activiteit voor met je vriendinnen, met je partner of zelfs alleen.

Wandelen op blote voeten

Buiten wandelen op blote voeten klinkt misschien als een slecht idee, maar dit is juist heel leuk! Er zijn in Nederland verschillende speciale wandelroutes die je kunt bewandelen zonder schoenen. Dit is hier zelfds de bedoeling! Voor de avonturiers onder ons is dit zeker een leuke activiteit.

Uitwaaien op het strand

Wat ons betreft is naar het strand gaan heerlijk in ieder seizoen. Maar in de lente raden we het zeker aan! Het is nog niet warm genoeg om te gaan bakken in de zon of om te zwemmen. Maar je kunt wel een fijne wandeling maken en daarna een drankje doen op het terras van een strandtentje. Als het zonnetje schijnt is dit echt top!

Toerist uithangen in eigen land

Nederland heeft veel mooie dingen te bieden. Soms kan het superleuk zijn om de toerist uit te hangen in eigen land. Kies een stad uit waar je nooit eerder bent geweest en ga hier op onderzoek uit. Misschien ontdek je op deze manier wel je nieuwe favoriete eettentjes of bezienswaardigheden. Zeker als het lekker weer is, is dit een leuke dagbesteding.

DIY's voor de lente

Naast erop uit trekken zijn er ook een hoop dingen die je binnenshuis kunt doen om het begin van de lente te vieren. Denk aan leuke DIY's die zijn gericht op de lente. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vogelhuisjes schilderen. Dit is leuk om te doen met kinderen of juist met een groepje vriendinnen met een glaasje mimosa erbij!