De meest gemaakte fouten tijdens dweilen

Vrije tijd door Juliët

Een schoonmaakklusjes waarvan je dacht dat er niet veel mis kon gaan. Toch is dit niet helemaal waar. Er worden nog wel eens fouten gemaakt en wij hebben deze voor je op een rijtje gezet. Welke van deze dingen doe jij stiekem met dweilen ook?

De meest gemaakte fouten tijdens dweilen

Strepen op de vloer willen we natuurlijk niet.

 

1. Te veel schoonmaakmiddel

Je zou misschien denken dat je goed wat schoonmaakmiddel nodig hebt voor het dweilen. Vaak gebruiken we nog te veel ook. Toch is dit helemaal niet nodig. Er blijven dan namelijk vaak allerlei zeepresten achter. Het beste is om een klein drupje schoonmaakmiddel te gebruiken in combinatie met koud water.

 

2. Te nat

Je kan natuurlijk ook nog de dweil te nat hebben. Het duurt dan een hele tijd voordat de vloer droog is. Vaak wordt je vloer hier ook niet schoner van en zie je met een beetje pech opgedroogde waterkkringen. Dweil dus liever met een vochtige dweil, maar niet doorweekt. Als je het idee hebt dat het dan nog niet voldoende schoon is, kun je beter nog een keer langsgaan. Zo voorkom je in ieder geval plekken.

 

3. Dweilen met warm water

Maar dat is toch ook de bedoeling? Het voelt misschien een beetje vreemd, maar toch moet je je vloer niet dweilen met warm water. Dit water verdampt namelijk snel op een vloer. Vaak blijven er resten van het schoonmaakmiddel achter, omdat deze niet zo snel mee konden verdampen. Je krijgt dan vaak een vettig en vlekkerig resultaat en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Los je schoonmaakmiddel daarom op in lauw of koud water. Het duurt misschien dan wat langer voordat de vloer droog is, maar je hebt er dan gegarandeerd wel een beter resultaat van.

 

Overige tips

We hebben natuurlijk nog een paar andere tips voor een streeploze vloer. Het is belangrijk om te stofzuigen voordat je gaat dweilen. Doe dit vooral grondig, want anders dweil je de stofplukken mee en dit wil je niet. Dit zorgt juist voor extra strepen. Vervang je sop regelmatig en dweil het liefst met twee emmers. Eentje is voor je veize dweil en de andere juist met een schoon sopje. Zodra jij namelijk met één sopje gaat dweilen, dan blijft de vloer net zo vies. Het kan misschien nog wel viezer worden. Alle resten die je in je water hebt zitten, neem je weer mee over de vloer. Dit wil je natuurlijk voorkomen.