Herken jij deze dingen nog uit de tijd van Hyves?

Vrije tijd door Juliët

We gaan even terug naar 2008. Het jaar waarin Hyves super populair was. Herken jij het nog? Op dit platform was je dagelijks te vinden. De plek waar je 'krabbels' stuurde en je grootste geheimen kon delen openbaar. Een legendarische website waar je toch de meest rare dingen mee kon. De volgende dingen kerken je sowieso!

De meest gênante Hyves momenten

1. Afkortingen

Weet je nog die krabbels die jij op je pagina had staan. Wedden dat er afkortingen stonden als 'wjnmk', 'hvj' en 'lysm'. Ga zo nog maar even door. Kon je nog maar eens terugkijken wat je op je account had staan.

2. Inbrekers

Ergens tussen de informatie van jezelf stonden hele verhalen van je beste vriendin met vele lovende woorden. Dit plaatste ze dan als anonieme afzender, de welbekende 'inbreker'. Jij wist natuurlijk wie het was. Jullie hadden namelijk via MSN al afgesproken om dit op Hyves te plaatsen.

3. Reageren op elke nieuwe profielfoto

Het maakte niet uit wie er een nieuwe profielfoto had, jij reageerde wel. Met maar liefst vijf hartjes en diverse liefdesverklaringen. Jij ging helemaal los met reageren.

4. Je woordgebruik was niet oké

Waar moeten we beginnen. Ja je had nogal een bijzonder woordgebruik, al zeggen we hetzelf. Wat dacht je van 'voor alle haterz, kruisje rechtsboven'. Wat waren we toch grappig in die tijd.

5. Je ping zette je overal neer

In deze tijd hadden we nog de Blackberry als telefoon. Iedereen moest die hebben. Je ping stond dan ook uiteraard overal vermeld.

6. Wie wat waar

Weet je nog dat blok bovenaan je pagina waarin je kon neerzetten wat jou op dat moment bezig hield? De een was aan het springtouwen en de ander ging naar de blokfluitles. Alles wat je deed moest even vermeld worden natuurlijk.

7. Het aanmaken van Hyves-groepen

Hoe geweldig waren die Hyves-groepen? Kletsen met elkaar over de meest verschillende onderwerpen. Wat dacht je van de-haat-aan-het-openbaar-vervoer. Het kon niet gek genoeg.

8. Verwijderen van krabbbels

Op een gegeven moment was je wel klaar met al die krabbels. Je plaatste dan ook een tekst met "Alleen de lieve blijven staan". Hoe dan?

9. Hyves vragenlijsten

Heb jij een huisdier?' 'Heb jij een crush?' 'Kiss or hug' 'De leukste persoon die je kent?' Ga zo nog maar even door. Op Hyves kon je allemaal vragenlijsten maken en dan was het alleen nog maar even afwachten op de invullers. Jij stond te popelen om de antwoorden.

10. Tikken uitdelen

Ja, de tikken mogen we niet vergeten. Het jammere was wel dat je er maar tien per dag kon doen. Toch bleef dit wel leuk om te doen.