Hoe is het nu met: zo kijken de Married At First Sight kandidaten en experts terug op dit seizoen

Media door Zita

Woensdagavond was het dan eindelijk zo ver. Married At First Sight liep ten einde. We zagen welke koppels nog bij elkaar waren en welke koppels niet. Wij hebben dit seizoen vol plezier gekeken, maar hoe kijken de kandidaten én de experts eigenlijk zelf naar hun avontuur?

Let op: dit artikel bevat spoilers

De experts van Married At First Sight

Voordat we ingaan op welke koppels nog bij elkaar zijn, zijn eerst de experts van het programma aan het woord. Eerder schreven we al over gedragsbioloog Patrick, die tegen bepaalde dingen in het programma aanliep. Hij stond hierdoor niet altijd achter de gemaakte keuzes, maar hij kijkt niet slecht op tegen de mislukte matches. Zijn hoogtepunt was dan ook de match tussen Malou en Sarath. “Het was mislukt en dan toch zetten ze die knop om. Dat vind ik een hoogtepunt” vertelt Patrick. Ook benoemt Anne dat Bastiaan en Suzanne ondanks hun mismatch er het beste van probeerden te maken. De experts zijn dan ook trots op de kandidaten en hun toewijding.

Lees ook: Gerben uit Married at First Sight doet eerlijke terugblik: 'In ons geval werkte dit niet'

Ouderen en aantrekkingskracht

Wat echte dieptepunten en verbeterpunten waren van Married At First Sight? De experts zeggen hierover dat het altijd moeilijk blijft om oudere koppels te matchen. Hoe dat komt? Zij zijn langer alleen en dat zorgt voor minder correctie vanuit hun omgeving. Als ze dan ineens een relatie krijgen, is dat soms confronterend voor ze.

Niet alleen dat, ook de aantrekkingskracht is iets waar de experts niet altijd hun vingers op kunnen leggen. Toch lijkt daar wel verandering in te komen, want de experts kunnen wel meer doen om te kijken wat absoluut niet aantrekkelijk is. Ze gaan deze aantrekkingskracht aankomend seizoen meten samen met een hogeschool.

Lees ook: Jerney uit Married At First Sight deelt metamorfose: meer dan 25 kilo afgevallen

Hoe is het nu met?

En dan nu, de deelnemers: hoe is het met ze? We konden zien dat Jeppe en Jantine in dit seizoen de enigen waren die échte liefde vonden.

Jeffrey en Jerney

We zagen dat Jeffrey en Jerney gelukkig getrouwd bleven, maar hier komt de grote plottwist: ze zijn niet meer bij elkaar. Carlo vraagt Anne naar de hoogte- en dieptepunten, en zij vervolgt: “Die hebben toch besloten om uit elkaar te gaan. Dat kwam heel hard binnen. Jeffrey was op vakantie geweest en hij bespeurde daar dat hij Jerney niet had gemist.” We geloven onze oren niet! Vanuit daat is het stel in gesprek gegaan, en hebben ze toch besloten om uit elkaar te gaan.

David

David heeft geen liefde gevonden, maar wel vriendschappen voor het leven aan het programma overgehouden. ‘Je weet dat het niet kan lukken, maar ik had gehoopt dat we echt het experiment waren aangegaan. Ook al kijk ik soms een beetje met verdriet terug naar het huwelijk, denk ik dat het experiment me veel heeft gebracht.’Ook heeft het programma bijgedragen aan zijn eigen ontwikkeling en is hij nu weer druk bezig met zijn muziek.

Kim en Suzanne

Kim en Suzanne hebben geen liefde gevonden, maar wel een hele dierbare vriendschap. Ik zit superlekker in mijn vel. Ik ben heel gelukkig met waar ik nu sta’, aldus de vrolijke Kim die we kennen. ‘Ik sluit me daar helemaal bij aan’, vertelt Suzanne.

Gerben

Na dit liefdesavontuur, kijkt Gerben weer met een vrolijke blik naar de toekomst. ‘Ik had de afloop liever anders gezien, spijtig genoeg had dat niet zo mogen zijn. Maar mijn zelfvertrouwen heeft een boost gekregen door dit avontuur. Dat doet me goed’, vertelt hij vrolijk.

Erik

Erik wilde voor de volle honderd procent dit avontuur aangaan, maar dat is helaas niet gelukt. Ook Gerben is zichzelf erg tegengekomen en heeft veel over zichzelf geleerd. ‘Ik denk dat het grotendeels door mij is gekomen. Ik had toch dat stapje moeten zetten en ik heb dat niet gedaan,’ zegt hij.

Bastiaan

Bastiaan heeft absoluut geen spijt van z’n deelname. Op dit moment is hij gelukkig in zijn appartement met zijn knuffel Hugsy. Als hij ziet wat het programma hem heeft opgeleverd, is het een investering voor hem geweest. Daarmee doelt hij op de nieuwe vrouw in zijn leven. ‘Iemand waar ik in het verleden contact mee heb gehad, heeft me een berichtje gestuurd met de vraag of ik zin had om binnenkort wat te gaan drinken. En daar ben ik op ingegaan. Dus we gaan dat in alle rust en heel stiekem ontdekken.’