Nieuwe lifehack: zó verwijder je pluisjes uit je kleding

Fashion door Anjali

Het is je vast wel eens gebeurd: je vergeet dat papieren zakdoekje in je broekzak, waarna alle kleding vol zit met pluisjes. Wij hebben dé oplossing.

Aspirine tegen pluisjes

Apirine? Ja, je hoort het goed: aspirine is niet alleen goed tegen hoofdpijn, maar werkt ook wonderen voor je was. Voeg aspirine toe aan de handwas of wasmachine en de pluizen zijn in een mum van tijd helemaal verdwenen. Heb je al pluis? Je kunt je kledingstuk met de hand wassen, de paracetamol oplossen in heet water en het kledingstuk in het mengsel laten weken, maar je kunt ook vier aspirines in de wasmachine doen en een normale was draaien.

Droger

Aspirine is niet de enige manier om de pluisjes als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Klop je kleding even goed uit en stop het daarna in de droger. Denk hierbij wel na dat je al het overige papier uit de broekzakken verwijdert. Veel dorgers hebben een optie om pluizen te verzamelen, de pluizencollector. Maar pas wel op: het woordt afgeraden om spijkerbroeken in deze stand in de droger te stoppen. Probeer dit dan ook echt alleen wanneer de paracetamol-hack niet heeft gewerkt.

Pluizenroller

Een pluizenroller werkt wonderen voor het verzamelen van pluisjes. Waarschijnlijk weet je al hoe het werkt: je rolt de pluizenroller over de stof van het kledingstuk, waarbij alle pluizen aan de roller blijven plakken. Dit helpt het overtollige pluis te verwijderen, maar helpt ook bij zelfs de kleinste deeltjes. Je zult al snel verschil zien, en dit is daarom ook misschien wle de snelste optie.

Scheermesje

Zijn het geen papiertjes, maar heb je van die gekke bolletjes op je trui? Dan werkt een scheermesje heel goed om deze te verwijderen. Ga wel voorzichtig te werk, want als je roekeloos met de scheermes aan de slag gaat heb je kans dat je gaten in je kleding maakt of jezelf opensnijdt. Zorg er ook voor dat de kleding op een gladde ondergrond ligt en trek de stof strak.

Pluizendief

Vind je het gebruik van mesjes toch te riskant? Dan werkt een pluizendief net zo goed. Dit apparaat op batterijen en houd gemakkelijk in de hand. Je kan er dan ook gemakkelijk mee over je kleding. Er zit een soort gaas omheen dat ervoor zorgt dat de mesjes niet direct op de stof komen. Ook hier moet je wel opletten dat het kledingstuk op een platte ondergrond ligt, maar het gebruik van een pluizendief maakt het je makkelijker dan een scheermesje om de pluisjes te verwijderen.