Zo maak jij je wasmachine snel en goed schoon

Wonen door Anne-Fleur

Het verbaasd ons nog steeds een beetje; waarom zouden we in vredesnaam onze wasmachine moeten schoonmaken als dat het apparaat is wat zelf... schoonmaakt? Alle gekheid op eens stokje, we weten natuurlijk heus wel waarom dat moet. Toch kun je het heel makkelijk vergeten, omdat het niet per se iets is waar je als eerste aan denkt wanneer je wakker wordt. Tijd voor een snelle schoonmaak? Zo doe je dat.

Lees ook: Muizen in huis? Met déze slimme truc blijven ze voorgoed weg

Tips voor het schoonmaken van je wasmachine

Een heel leuke taak is het niet, maar voor schone en lekker ruikende was wel nodig. Het schoonmaken van je wasmachine is gelukkig niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe je het precies doet. We hebben een aantal dingetjes op een rijtje gezet waar je aan moet denken bij het schoonmaken van je wasmachine.

Rubberen band

De rubberen band in je wasmachine is iets wat je sowieso snel vergeet, toch is dit de grootste boosdoener bij stinkende en vlekkende was. Het is daarom key om deze band goed schoongemaakt wordt. Je vindt er haren, zeepresten en stofdeeltjes in terug en dat moet er natuurlijk uit. Dit kun je het beste doen met nat keukenpapiertje. Easy!

Zeepbakje

Ja, dit is weer zo'n gevalletje 'waarom moet ik dit in vredesnaam schoonmaken', maar ook je zeepbakje moet je af en toe een poetsbeurt geven. In dit bakje blijven vaak zeepresten zitten en als je daar weer nieuwe zeep op doet, is het niet helemáál schoon. Met een zachte borstel of een natte doek klaar je deze klus supermakkelijk.

Azijn

Het is een wondermiddel dat bijna elk (schoonmaak)probleem kan oplossen, azijn! Gooi een flinke scheut in de wastrommel en zet de machine aan op een programma van 90 graden. De combinatie van azijn en de hoge temperatuur zorgt ervoor dat kalkresten verdwijnen en nare geurtjes ook de deur uit gaan. Je wasmachine ruikt hierna weer helemaal fris en fruitig.

Vaatwastablet 

Een ander handig trucje voor het snel schoonmaken van je wastrommel is het gebruiken van een vaatwastablet. Deze gooi je in je machine en wederom draai je een programmaatje. Gegarandeerd dat hierna je wasmachine weer heerlijk ruikt en je je wasjes weer kan draaien. Succes!

Lees ook: Deze geurkaars past het best bij jouw sterrenbeeld