De lente is begonnen; deze aardbei producten moet je hebben

Lifestyle door Kyra

De lente is van start gegaan. De grijze wolken gaan hopelijk weg en maken plaats voor de zon. Het weer is steeds meer aangenaam en de T-shirts komen langzaam de kledingkast uit. De trek voor aardbeien komt ook langzamerhand op. Aardbeien zijn dan misschien een zomerfruit, maar dat betekent niet dat je geen producten mag kopen. Krijg de zomer alvast in je bol met deze aardbeiproducten.

Lees ook: Hoe bereid je je voor op de lente?

De leukste producten met een aardbei thema

Parfum

Parfum komt in veel verschillende soorten en maten. Diepe geuren, natuurlijke geuren, frisse geuren en zoete geuren kom je vaak tegen. Aardbeien staan vaak niet op het lijstje van ideale parfumgeur, maar ze zijn er wel. Fruitgeuren die vaak voorbij komen in parfum zijn perzik, citroen en bergamot. Naast deze basis topnoten komen dan geuren zoals kersen, zwarte bes, ananas en dus ook aardbei om de parfum net anders te maken. De combinatie van citroen en aardbei geeft de parfum een frisse, maar zoete geur.

Sieraden

Aardbeien zijn naast lekker, ook nog eens mooi. Dat felrode fruit met een groen dakje maken je look echt af. Ringen, oorbellen, kettingen, elk soort sieraad heeft wel de optie om een aardbeienthema te hebben. Ook de aardbei zelf komt op verschillende manieren voor bij de sieraden. Zo maken veel producenten het van glas. Een iets kleiner bedrijfje maakt het waarschijnlijk zelf met klei. Ook geschilderde aardbeien komen voor op sieraden zoals ringen. Zelfs gedroogde aardbeien zijn opties om aan je oren of nek te hangen.

Kussen

In bed en op de bank wil je natuurlijk comfortabel zijn. Hoe doe je dat beter dan met een aardbeienkussen? Naast dat het kussen er leuk uit ziet, is het ook nog eens super comfortabel. Veel aardbeienkussens zijn goed gevuld, wat ze lekker dik en zacht maken. Daarnaast hebben sommige kussens nog extra haartjes aan de buitenkant, voor een zachtere beleving. Een lekker kussen om op te liggen of om goed vast te houden, een aardbeienkussen is de juiste keuze.

Thee

Helaas is de lente niet altijd zonnig en verandert het weer met de minuut. Naast het koude weer drinken ook veel mensen ’s avonds nog even een kopje thee. Wijk dan eens af van de standaard earl grey en ga voor een fruitige thee zoals aardbei. Deze koop je gemakkelijk bij de supermarkt. Voor een nog sterkere aardbeismaak is er ook verse thee beschikbaar. Dit is dan vaak thee gemengd met gedroogde aardbeien. Doe er een beetje honing bij en genieten maar.

Plantenpot

Hoe leuk is het als je plant woont in een aardbei? Op het internet vind je genoeg fruitige potten, zo ook aardbeien. Ze komen in verschillende grootte en kleuren. De potten zien er niet alleen leuk uit, maar zijn ook gewoon functioneel als plantenpot. Die zorgen zijn alvast weg. Wist je dat er ook aardbeienvazen bestaan? Je bosje bloemen staat dan heerlijk in een kleurrijke vaas. Kies een kleurtje dat goed bij het boeket past. Ga jij voor een aardbeienparadijs of mix je alle fruitsoorten?

Kleding

Aardbeien zijn natuurlijk ook te dragen. Kleding zoals T-shirts en andere topjes komen bij de eerste zonnestraaltjes al in de winkels te hangen. Fruit is dan een leuk thema. Zo ook aardbeien. Ze zijn vaak schattig en speels. Naast topjes zijn er ook andere kledingstukken die goed gaan op aardbeien. Een simpele, effen pet fleur je al snel op met een leuk aardbeitje. Ook broeken gaan er op vooruit als het bedekt is met een aardbeienprintje. Sokken houden altijd al van gekke printjes, dus waarom geen aardbeien? De aardbeienjurk is nog steeds geliefd op het internet.

Sloffen

Naast al die andere kledingstukken houden ook sloffen van aardbeien. Sloffen heb je tijdens de warmere dagen niet nodig, maar tijdens de koude dagen zijn ze toch wel fijn. Hoe leuk is het dan om aardbeitjes te hebben die je opwarmen? Sloffen zien er vaak saai uit. Ze zijn één kleur, wat dan een doffe, donkere kleur is. Een aardbeienprintje fleurt die saaie sloffen gelijk op.

Lees ook: De lente staat voor de deur: zo doe je afstand van onnodige spullen tijdens je lenteschoonmaak