Hoe bereid je je voor op de lente?

Vrije tijd door Esra

Het duurt niet heel lang meer en dan begint de lente alweer. We mogen bijna weer genieten van de heerlijke zon, de mooie, fleurige bloemen en de fijne lentegeuren. Maar voor het zover is, zijn er genoeg dingen die ter voorbereiding gedaan moeten worden. Wij vertellen je hoe je je het best voorbereidt op de lente. Zo ga je gegarandeerd een fijne lente tegemoet!

Denk aan je huid

Terwijl jouw huid in de wintermaanden juist een hydraterende, vettige crème nodig heeft, is in de lente een lichtere crème genoeg. Wissel ter voorbereiding op de lente dus alvast van dagcrème. Denk er daarbij aan om je huid élke dag in te smeren met zonnebrand. Omdat het eigenlijk verstandig is om dit ook in de winter te doen, is het bij de eerste zonnestralen zéker essentieel om je in te smeren. Controleer direct even de houdbaarheidsdatum van je huidverzorgingsproducten. Begin daarnaast de lente met een frisse huid door je huid een peeling te geven. Dit stimuleert de bloedsomloop en verwijderd de dode huidcellen.

Eet gezond en voldoende

Ook van binnen is het belangrijk dat jij je lichaam goed verzorgt. Dit doe je door voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Geef je lichaam een energieboost door alleen nog maar verse, onbewerkte producten te eten.

Fleur je tuin op

De kans is heel groot dat jij de tuin even links hebt laten liggen tijdens de koude wintermaanden. Hoewel dat heel begrijpelijk is, wordt het nu wel tijd om er weer wat aan te gaan doen. Begin met het verwijderen van al het onkruid. Vervolgens is het belangrijk dat je een voedzame bodem creëert door de tuin te bemesten en/of mulchen, oftewel: het bedekken van de bodem met een laagje tuinafval. Kijk dan of er nog planten zijn die je wilt verplanten of verpotten. Doe dit voordat de planten in het blad komen. Vergeet ten slotte niet het gazon en de vijver onder handen te nemen.

Houd een voorjaarsschoonmaak

Er gaat niets boven thuis komen in een schoon, fris huis. Houd daarom een voorjaarsschoonmaak waarin je je hele huis onder handen neemt. Maak van tevoren een lijstje met daarop alles wat je graag schoon wil maken en ga aan de slag! Denk hierbij ook aan het schoonmaken van je vriezer en wasmachine en het vervangen van je beddengoed.

Haal de zomerkleding uit je kast

Voorzichtig is het weer mogelijk om de winterkleding op te bergen en langzamerhand de zomerkleding weer tevoorschijn te halen. We zijn wel nog steeds in Nederland dus je zult nog vaak genoeg een trui aantrekken, maar overdag zal een T-shirt vaak al genoeg zijn. Heerlijk!

Repareer technische problemen

Waren er vorige lente (of zomer) dingen waar jij in je huis tegenaan liepen? Misschien was het vorig jaar veel te warm in huis of waren er andere technische problemen. Los deze dan op voordat de lente begint. Het zou irritant zijn als je dit jaar weer met deze problemen te maken krijgt, toch?