Lief! 'Opa' Harry (96) bezorgt op zijn fiets bosjes bloemen in Rotterdam

Vrije tijd door Jennifer

Wanneer iemand op leeftijd is, betekent het niet per se dat iemand ook minder energiek is. Zo is Harry Hermans (96) dagelijks nog druk in de weer voor een bloemenwinkel in Rotterdam. Hij bezorgt namelijk regelmatig bosjes bloemen bij klanten en nee, niet met een auto of busje. Dat doet hij gewoon op zijn fiets!

'Opa' Harry bezorgt bloemen op fiets

Misschien dat mensen in Rotterdam-Noord de 96-jarige Harry Hermans wel kennen. Op zijn oude dag helpt hij daar bij de bloemenwinkel van zijn dochter. Dit doet hij al 24 jaar, waarbij hij ook regelmatig bosjes bloemen bezorgt bij vaste klanten. Niet in een busje of auto, maar gewoon op zijn fiets. Aww! In een verslag van OPEN Rotterdam zien we dat hij zijn werk erg serieus neemt. Zo heeft hij voor het bezorgen van de bloemen een heel systeem bedacht. Allereerst moeten de bloemen altijd in een bak met water staan. Vervolgens staat er een lege bak naast, zodat de bloemen niet verschuiven in het fietsmandje. Zo komen de bloemen altijd mooi aan bij de klant. Is vervolgens iemand niet thuis? Geen probleem: ook daar heeft Harry aan gedacht. Daarvoor neemt hij namelijk oude melkpakken mee, die hij kan vullen met water. Zo kan hij de bloemen veilig achterlaten voor de deur en blijven ze lekker vers.

Het is duidelijk dat Harry plezier heeft in zijn werk. Grote kans dan ook dat hij dit nog lang blijft doen. Het is ook gewoon een hobby en dat word je niet snel zat, hè? Daarnaast vindt hij het interessant om te leren, waarom mensen bloemen nodig hebben. Elke klant is anders en mensen willen een bosje bloemen om verschillende redenen. Door het "persoonlijke element" dat erbij komt kijken bij het bezorgen van bloemen, maakt het werk bijzonder voor hem.

Tegen eenzaamheid

Voor de medewerkers en klanten is Harry wel een belangrijk persoon geworden. "We noemen hem allemaal opa," zegt winkelmedewerker Quinty. Ze maken zich ook zorgen, wanneer hij er eens een dagje niet is. "Hij is toch 96 en de laatste tijd is hij wat minder sterk," legt ze uit. Al hopen we natuurlijk allemaal, dat hij het nog lang volhoudt. Harry bezorgt de bloemen ook om eenzaamheid uit de wereld te helpen. Zelf is hij normaal gesproken ook alleen, maar daarom gaat hij vaak langs bij de bloemenwinkel. "Ik vind het belangrijk dat je als oudere niet naar je einde komt in eenzaamheid," aldus Harry.

Lees ook: Je eigen boeket samenstellen? Dit zijn de leukste pluktuinen van Nederland