Met deze tips geniet je ook in de winter nog van je tuin

Wonen door Chloe

In de zomer zijn we vaak in de tuin te vinden en maken we het hier gezellig. Nu het kouder wordt, zijn we hier een stuk minder te vinden. Zonde, want zo kan je er eigenlijk maar de helft van het jaar van genieten. Daar moet verandering in komen. Daarom hebben wij wat tips voor je verzameld zodat je ook in de winter nog heerlijk van je tuin kunt genieten.

Winterharde planten

In het voorjaar staan alle planten prachtig in bloei, terwijl deze in de winter wat kaal ogen. Gelukkig zijn er ook genoeg winterharde planten die ook in het najaar nog mooi vol zijn. Kies voor mooie kleurrijke planten die je tuin wat extra leven geven.Zo zijn de skimmia en de toverhazelaar perfect om in de winter je tuin van op te vrolijken.

Winter barbecue

Barbecueën in de winter is minstens zo gezellig als in de zomer. Lekker bij het vuurtje, dikke kleding aan en een warme kop thee of glühwein. Wat wil een mens nog meer? Als het maar droog is of je een overkapping hebt kan het prima. Het is wel belangrijk dat je een barbecue hebt met een deksel, zodat de kou buiten blijft.

Overkapping

We lieten het al even vallen, maar een overkapping is echt de manier om de hele winter nog van je tuin te kunnen genieten. Zo zit je altijd droog in de tuin en het geeft ook nog eens een hele gezellige sfeer. Hang een paar lampjes op en ga lekker met een kleedje onder de overkapping zitten. Gezelliger dan dat wordt het niet.

Heaters

Als je dan toch een overkapping hebt, dan is het de manier om de warmte te blijven behouden. Als je een heater neerzet zal de warmte blijven hangen en zit je er ook nog eens lekker warm bij in de winter. Voor een paar tientjes heb je al een prime heater voor buiten en kan je zelfs op de koude dagen nog genieten van je tuin.