Schoonmaakgeheimen onthuld: 4X tips van schoonmakers die je moet weten

Lifestyle door Anjali

Je kunt nooit zo schoonmaken als de echte schoonmakers dat doen, maar wat doe jij dan anders? En nog belangrijker: wat is het geheim?

Schoonmaakgeheimen

Kamermeisjes van hotels en schoonmakers hebben, zoals alle vakmensen, hun schoonmaakgeheimen. Gelukkig houden ze het niet alleen voorzichzelf, maar willen ze juist een aantal dingen verklappen. Zo kun jij rekening met ze houden wanneer je ergens een nachtje te gast bent, en kun je bovendien je eigen huis net zo schoon houden als een hotelkamer.

1. Tandenborstel

Nee, tandenborstels zijn niet alleen om je tanden mee te poetsen. Tandenborstels kun je voor nog meer gebruiken, bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken. Je kunt hiermee alle kleine hoekjes en dunne randjes schrobben, denk aan de wasbak, de badkamer of in de keuken. Geen enkel stukje stof of viezigheid dat bestand is tegen deze fantastische diverse uitvinding.

2. Stofzuigen voor het dweilen

Velen weten dit misschien al, maar voor wie het nog niet weet: stofzuigen voordat je gaat dweilen kan een hoop helpen. Ook al is het misschien niet heel stoffig, met een dweil poets je alles de hele ruimte rond, en daar kom je niet zomaar vanaf. Bespaar jezelf de moeite en ga eerst stofzuigen, anders mag je alle natte plakkende haren van de vloer af halen. En dat kost je weer extra tijd tijdens het schoonmaken.

3. Dubbel stofzuigen

We begrijpen dat stofzuigen misschien niet je meest favoriete klusje is, maar soms is het écht nodig. Je weet misschien wel dat je 'jezelf de ruimte uit moet stofzuigen', en dat is ook zo, maar deze aanpak is effectiever: stofzuig eerst de plekken die het vaakst belopen worden en waar de meeste viezigheid rondslingert, en ga vervolgens beginnen aan jezelf de ruimte uit stofzuigen. Zo krijg je het meeste vuil uit de ruimte en kun jij weer genieten van je schone vloer.

4. Intrekken

Dan misschien wel de belangrijkste tip: laat je schoonmaakmiddelen intrekken tijdens het schoonmaken. Spray alle tegels, doe ontvetter op de bakplaat en giet reinigingsmiddel in het toilet, en wacht een paar minuten zodat de producten hun werk kunnen doen. Bonuspunten als je dit allemaal tegelijk doet, zodat je na het rondje weer gelijk kunt beginnen met het poetsen van het eerste deel. Je kunt ook alvast andere dingen afstoffen. Wanneer het schoonmaakmiddel de tijd krijgt om goed in te werken, zul je merken dat je amper hoeft te schrobben om het oppervlak goed schoon te krijgen. Let er wel op dat je geen schoonmaakmiddelen mengt en dit dan ook zeker niet laat inwerken, dit kan gassen produceren die schadelijk zijn voor de gezondheid.