Lentekriebels? Dit is hoe je weet of je echt verliefd bent op iemand

Single & daten door Maya Luz

Verliefd zijn is een heerlijk gevoel. Maar het is niet altijd even makkelijk om te achterhalen wanneer je nou precies op die roze wolk zit. Wanneer kun je nou precies zeggen dat je verliefd bent? Dit zijn de signalen om op te letten.

Lees ook: Met deze diepgaande vragen leer jij jouw (potentiële) partner nóg beter kennen

Je kan niet stoppen met over die persoon praten

Als je verliefd bent, is die persoon constant aanwezig in je hoofd. Je wil eigenlijk niets liever doen dan bij hen zijn, en als dit niet kan praat je constant over hen. Deze persoon woont (rent-free) in je hoofd en de mensen om je heen merken dit. Zodra er een stilte valt, vul jij deze op met een verhaal over je vlam.

Je denkt aan een toekomst met die persoon

Wanneer je iemand echt leuk vindt, dan wil je natuurlijk bij ze zijn. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Je denkt na over hoe het zou zijn om jullie levens met elkaar te delen. Je denkt na over samenwonen, trouwen, kinderen. Ook al is het nog veel te vroeg om met dit soort dingen bezig te zijn, jij hebt het perfecte toekomstplaatje al in je hoofd.

Tijd met hen doorbrengen is een prioriteit geworden

Verliefd zijn betekent dat die persoon een erg belangrijke rol heeft in je leven. Je wil altijd bij die persoon zijn en zodra je weggaat ben je verdrietig. Je gaat direct nadenken over wanneer jullie elkaar weer kunnen zien, het liefst zo snel mogelijk. Wanneer je elkaar constant mist, kun je wel zeggen dat je verliefd bent.

Je voelt je veilig

Relaties kunnen veel anxiety veroorzaken. De toekomst is onzeker. Maar wanneer je verliefd bent, worden al deze angsten weggenomen. Je voelt je goed in het hier en nu en hebt vertrouwen in de toekomst. Je voelt je bij die persoon ook helemaal op je gemak. Hun gezelschap is voor jou de definitie van een veilig gevoel.

Je toont meer affectie

Affectie tonen doe je natuurlijk naar je partner toe. Je geeft kusjes, houdt elkaars handen vast, geeft knuffels. Dit doe je meer als je met je hoofd in de wolken zit. Jullie kunnen eigenlijk gewoon niet van elkaar afblijven. En dit hoeft zeker niet alleen maar te gebeuren in een seksuele context.

Je voelt je top!

Van verliefd zijn word je gelukkig. Je zit beter in je vel en krijgt je glimlach simpelweg niet van je gezicht. Als de veranderde factor in je leven, je nieuwe vlam is, is de kans wel heel groot dat je verliefd bent.

Lees ook: Leuke date ideeën voor de mensen met een langeafstandsrelati