Leuke date ideeën voor de mensen met een langeafstandsrelatie

Relaties door Kyra

Soms vind je de liefde verder van huis dan het plan was. Elkaar ontmoet op vakantie, via via of de één is verhuisd voor bijvoorbeeld werk. Dates organiseren is op lange afstanden nog best lastig. Elke dag gewoon bellen is ook na verloop van tijd saai. Dit zijn wat leuke ideeën om je online dates leuker te maken.

Lees ook: Langeafstandsrelatie? Zo hou je het gezond en leuk

Zo date je in een langeafstandsrelatie

VR

Hebben jullie allebei een VR headset? Ga dan op date in de virtuele wereld. Er zijn veel werelden en spelletjes waar jullie elkaar zien. Zo heb je ontmoetingsplaatsen waar mensen van over de hele wereld bij elkaar komen. Ook zijn er spelletjeskamers, waar je verschillende spellen samen speelt. Er zijn zelfs ruimtes waar je samen sport!

Verder zijn er ook mogelijkheden om zelf een wereld te maken. Dit is niet zo makkelijk als een bestaande wereld bezoeken, maar je krijgt wel de optie om het persoonlijk te maken. Probeer bijvoorbeeld de locatie na te maken waar jullie elkaar hebben ontmoet of een andere belangrijke plek. Overigens zijn bestaande werelden niet minder leuk om te zien.

Online escaperoom

Willen jullie iets doen waarbij samenwerking belangrijk is? Probeer dan eens een online escaperoom. Op Steam (software-distributieplatform) is er genoeg aanbod voor deze spellen. Vaak zijn deze spellen voor twee personen en zien jullie verschillende dingen en informatie, wat je weer naar elkaar doorgeeft.

PowerPoint

Misschien ben je deze wel eens tegengekomen op TikTok. Ieder van jullie maakt een PowerPoint over een bepaald onderwerp. Een van tevoren overkoepelend thema of iets waar jouw, of je partners, interesses liggen. Op platformen zoals Teams en Zoom deel je super gemakkelijk een PowerPoint. Presenteer om de beurt en zie wat een kunstwerk de ander maakt. Kies een persoonlijk thema, zoals de exen van de ander op een ranglijst zetten. Zorg er wel voor dat jullie beide om het onderwerp lachen en dat niet één van de twee zich beledigd voelt.

Volgende reis plannen

Duurt het wachten tot de volgende ontmoeting allemaal veel te lang? Plan dan tijdens jullie belgesprek een volgende reis. Kies een locatie, de duur, wat je gaat doen en ga zo maar door. Door hier samen naar te kijken krijg je al een beeld van de reis en heb je iets om naar uit te kijken. Ook plannen jullie in volgende gesprekken outfits en precieze activiteiten. Zo vult één idee gelijk meerdere date nights.

Foto album

Maak samen een fotoalbum. Er zijn veel programma’s en websites die je hier gemakkelijk bij helpen. Kies allebei je favoriete foto’s en elkaar, samen of plekken waar jullie zijn geweest. Ga van tevoren met elkaar door alle foto’s heen. Welke foto’s zijn leuk, welke zijn dubbel en welke liever niet? Kies daarna het design en laat het fotoboek thuis bezorgen!

Wat ook een optie is, is om een verrassingsalbum te maken voor elkaar. Maak samen maar apart een fotoalbum voor de ander. Het thema bedenk je helemaal zelf. Kies je voor de prachtigste foto’s van de ander, of ga voor een heet album met teasing foto’s van jezelf. Verras de ander en ga later samen de fotoalbums openen.

Netflix

Kijk samen een serie! Zo is het mogelijk om via Google Chrome extensies Netflix tegelijk te kijken. Ook is het een optie om apart een aflevering te kijken. Bespreek na een aflevering wat jullie ervan vonden, wat er beter mocht en wat juist geweldig was. Of reageer tijdens de aflevering samen. Beide krijgen de mogelijkheid om de aflevering te pauzeren. Als je iets over een scene wil zeggen, pauzeer je en vertel je het. Beide opties vullen de tijd al snel.

Samen koken

Samen in de keuken staan is helaas niet uitvoerbaar, maar online kom je al een heel eind. Koop dezelfde ingrediënten, lees van tevoren hetzelfde recept en kook samen, maar ook apart. Help elkaar als de ander er even niet uit komt. Na het koken eten jullie hetzelfde gerecht, dus krijg je nog meer het gevoel dat jullie samen zijn.

Ook een leuk idee is om beide dezelfde ingrediënten te kopen, maar geen recept te delen. Hoe grappig is het om te zien wat de ander op het bord tovert met dezelfde producten als jij? Misschien komen jullie wel achter recepten die super lekker zijn.

Muziek playlist

Zijn jullie beide muziekliefhebbers? Maak dan een afspeellijst voor elkaar. Struin de muziekbibliotheek af en vindt de meest rare liedjes. Maak bijvoorbeeld een lijst met liedjes die de ander leuk vindt. Of schrijf een brief door middel van de titels van liedjes onder elkaar te zetten. Ook is het mogelijk om een afspeellijst te maken met liedjes die bij jullie als koppel passen, bijvoorbeeld een artiest die op jullie eerste date door de radio galmde. Laat je creativiteit vrij en kijk uit naar wat de ander creëert.

Get ready with me

Misschien ben je zulke video’s op TikTok of YouTube al tegengekomen. Het is mogelijk om zelf van tevoren zo’n video voor je partner op te nemen, maar waarom niet gewoon terwijl je samen aan het bellen bent? Maak je samen klaar voor de dag, terwijl je de plannen voor de dag bespreekt. Misschien doet de één minder in de ochtend dan de ander, maar dat maakt niet uit. Mogelijk verandert de routine van diegene wel door dagelijks te bellen. Verder is het wel fijn als jullie in dezelfde tijdzone wonen. Het is raar als de één zich klaarmaakt voor de dag, terwijl het bij de ander al bijna avond is.

Samen in bad

Misschien wat intiem via een scherm, maar ga met elkaar in bad. Hiervoor hebben jullie natuurlijk wel beide een bad nodig. Laat het bad lekker vollopen, voeg aardig wat schuim toe en genieten maar. Weet je niet zo goed waar je je telefoon, laptop of tablet neerzet? Veel websites verkopen een speciale plank voor boven het bad, om alle spullen veilig op te zetten. Overigens is het zelf maken van zo’n plank niet lastig. YouTube staat er vol mee.

Lees ook: 5 manieren om je langeafstandsrelatie weer spannend te maken