Married At First Sight-kijkers verbaasd over hereniging Dirk en Anneke: "wat is dit nou?"

Media door Jennifer

In het huidige seizoen van Married At First Sight doen de experts extra hun best om matches te laten slagen. Helaas loopt het alleen snel mis bij het huwelijk van Dirk en Anneke, dat zelfs voortijdig wordt afgekapt. Toch ontstaat vervolgens nog een hereniging, wat de experts wel toejuichen. Al zijn ze, net als kijkers op social media, wel kritisch op de match.

Dirk en Anneke in Married At First Sight

Dirk en Anneke zijn de eerste match in Married At First Sight die de trouwringen officieel afdoen. In het begin gaat het even goed tijdens de huwelijksdag, maar vervolgens blijken ze al gauw een mismatch. Dit tot verbazing van de experts, die toch wel lang hoop houden op het koppel. De kijkers op social media zijn echter meteen kritisch op de match, vooral door de volgens hen gevoelloze Anneke. Ze zijn dan ook wel blij, wanneer de twee hun eindgesprek voeren met de experts en presentator Carlo Boszhard. Inmiddels zijn de experts wel wat strenger geworden en meer kritisch op Dirk en Anneke. Ze begrijpen ook waar het mogelijk mis is gegaan. Zo was Anneke waarschijnlijk "verliefd op het plaatje", aldus gedragsbioloog Patrick van Veen. De scheiding mag worden aangevraagd, maar de experts zijn eigenlijk nog niet helemaal klaar met de match. Zo zegt Patrick tot slot nog: "Dit is niet de afronding die wij goed vinden."

Gelukkig voor de experts vinden Dirk en Anneke het zelf ook nog niet 'af'. Na het eindgesprek nemen ze op een gegeven moment namelijk weer contact op met elkaar. Wacht, wát? Achteraf wil Anneke nog graag even praten met Dirk zonder camera's. Daarom gaan ze op een off-screen koffiedate. Hier ontdekken ze elkaar weer op een andere manier. "Toen was het best gezellig," vertelt Anneke. Maar: "Dat wil niet zeggen dat dit een relatie gaat worden."

Vriendschap?

Wat Anneke hoopt, is dat er een vriendschap ontstaat met Dirk. Hij kijkt door de koffiedate wel iets anders naar zijn ex-vrouw. Ze was veel toegankelijker, opener en zachter. Natuurlijk zijn de experts van Married At First Sight binnen no time op de hoogte van de hereniging tussen Dirk en Anneke. Seksuoloog Eveline Stallaart juicht het ook toe en "vindt het helemaal prima". "Zij delen natuurlijk iets wat zij samen hebben beleefd," legt ze uit. Wel hoopt ze dat alles oprecht is. Zo wil Anneke dus graag een vriendschap met Dirk, maar is dat echt zo? Voor Dirk zorgt het ergens wel voor een sprankeltje hoop op meer. Dus een nieuwe teleurstelling zou daardoor mogelijk extra pijn doen. Expert Eveline maakt zich hier wel wat zorgen over, omdat de situatie nog niet precies duidelijk is voor beide partijen. Dat merken ze in een privégesprek met alleen Dirk. Daarin vraagt Eveline "of er nog liefde zou kunnen zijn". Daarop reageert Dirk met: "Er waren wel vlinders." Al werden deze gedurende het Married At First Sight-avontuur wel vermorzeld door Anneke, maar ze waren er inderdaad wel. Daarom waarschuwt Eveline wel, dat Dirk ook goed moet luisteren naar "wat hij proeft bij het gevoel van de ander".

Kijkers reageren verbaasd

Anneke verwacht zelf wel, dat een vriendschap tussen haar en Dirk erin zit. "We kunnen best wel plezier met elkaar maken, verwacht ik," aldus Anneke tegen experts Eveline en Patrick. Op social media reageren kijkers wel verbaasd op de opvallende wending in Married At First Sight. Zo reageert een kijker op socialmediakanaal X: "Ik weet even niks te zeggen. Wat is dit nou, Anneke? Vriendschap? Nee, dat kan niet waar zijn." Vervolgens reageren ook andere kijkers vol onbegrip op de plotselinge hereniging. Vooral Anneke krijgt het te verduren, maar ook op Dirk wordt verbaasd gereageerd. Iemand durft hem zelfs 'wanhopig' te noemen. En een ander schrijft: "Doe wat aan je eigenwaarde, want dit kan echt niet."

Update 13:37 uur: geen contact sinds eind 2023

Hoewel Dirk en Anneke in Married At First Sight dus nog contact opnamen met elkaar, bleek dat enkel en alleen voor het tv-programma. Dat schrijft Dirk op woensdagochtend op zijn eigen Instagram. "We hebben inderdaad geappt in het kader van het programma. Maar sinds november 2023 is er absoluut geen enkel contact meer tussen ons," aldus Dirk. Wel zegt hij nog maar eens, dat hij heeft genoten van het avontuur en hier veel van heeft geleerd.

Meer op Instagram

Lees ook: Married At First Sight-experts blikken terug op huwelijk Dirk en Anneke: "dit hebben we nog nooit meegemaakt"

Beeld: Screenshot uit 'Married At First Sight' RTL / Videoland