Nieuwe film in Super Mario-reeks komt uit in 2026 (en gaat mogelijk over dít populaire personage)

Media door Jennifer

Na het grote succes van The Super Mario Bros. Movie staat er inmiddels een vervolg op de planning. Afgelopen zondag op 'Super Mario' dag werd de nieuwe film in de Super Mario-reeks aangekondigd. Ook deze film, die uitkomt in 2026, belooft weer te gaan verrassen. Mogelijk brengt de film namelijk een ander personage uit de wereld van Mario in de spotlights. Oeh!

Nieuwe Super Mario-film komt in 2026

Mensen denken vaak "vroeger was alles beter" en dat zie je ook terug in het huidige serie- en filmaanbod. Zo keren oude klassiekers steeds vaker terug op het tv-scherm of witte doek. Denk aan de populaire live-action film over Barbie en de serie The Last Airbender op Netflix, dat is gebaseerd op de bekende Nickelodeon-tekenfilm uit de zero's. In 2023 kwam naast een film over Barbie ook een animatiefilm over het bekendste gamepersonage uit de jaren 90: Super Mario. Dit bleek een goed idee, want The Super Mario Bros. Movie werd wereldwijd een groot succes! Zo hadden ze het beste openingsweekend ooit voor een animatiefilm en werd het de op één na succesvolste film van het jaar.

Niet zo gek dus dat de makers van deze film nu met een vervolgfilm komen in de Super Mario-reeks. De nieuwe film werd - heel toepasselijk - aangekondigd op Super Mario Day door Shigeru Miyamoto, gamedirecteur van Nintendo, en Chris Meledandri: de directeur van animatiestudio Illumination. Helaas moeten we wel nog even geduld hebben. De nieuwe Super Mario-film komt namelijk uit in 2026, in de Verenigde Staten en verschillende andere markten wereldwijd om precies te zijn op 3 april 2026. Of dat ook in Nederland het geval is, is niet bekend. Maar dat de vervolgfilm komt, is een feit! De makers zijn namelijk al begonnen met het ontwerp van de decors. Oeh!

Belangrijke rol voor Yoshi?

De makers van de nieuwe Super Mario-film zijn namelijk al begonnen met het ontwerp van de decors. Ze weten dus waar de film over zal gaan. Vervolgens beginnen ze later dit jaar met het animatieproces van de film. Ze zijn dus nog druk bezig met de vervolgfilm en blijven ook nog even mysterieus over het verhaal van de nieuwe film. Al zouden bioscoopbezoekers van The Super Mario Bros. Movie wel een vaag vermoeden kunnen hebben. Aan het einde van de eerste film wordt namelijk na de credits een extra scène getoond. En het lijkt erop dat deze scène hint op de vervolgfilm. Als dat zo is, is het goed mogelijk dat het populaire personage Yoshi een belangrijke rol krijgt. Op de beelden zien we namelijk een groot Yoshi-ei breken. OMG! Mocht je de eerste film hebben gezien en de beelden hebben gemist, kun je ze hieronder alsnog bekijken:

Lees ook: Yes! Netflix bevestigt: live-action remake van Avatar 'The Last Airbender' krijgt nóg twee seizoenen