Met dit nieuwe Mario Kart-spel kun je karten in je eigen woonkamer!

Vrije tijd door Jeanine

Als er één spel is waar we nooit genoeg van krijgen, dan is het toch wel Mario Kart. Of het nou de Nintendo 64, de Nintendo DS, de Wii of de Switch is: het racespel blijft leuk. Mocht je de laatste console hebben, dan wordt het nog veel beter. Je kunt nu dankzij Virtual Reality jouw eigen woonkamer omtoveren tot het echte Mario Kart Circuit. Hoe vet!

Mario Kart Home Circuit

Lees ook: Dit zijn de leukste game apps om je sociale contacten te onderhouden

Maak je eigen route

Zat jij vroeger ook op het puntje van je stoel tijdens Mario Kart? Nu kun je het pas echt beleven! Dit home circuit op de Nintendo Switch laat onze Nintendo-hartjes toch wel wat sneller kloppen.

Net als bij de andere versies van Mario Kart, zijn er vier races: Grand Prix, tijdrace, spiegelstand en een eigen race. Alles klaarzetten is een fluitje van een cent. Je stippelt zelf een route uit met de vier poortjes en racet daarna door deze route om het spoor te vormen. Je kunt dus zo je eigen racebaan maken!

Zo speel je het

Het spel gaat wel iets anders dan we gewend zijn. Boven op de kart zit een camera, wat het beeld direct streamt naar je Nintendo Switch. Je eigengemaakte route wordt gecombineerd met de boosts die het hele spel zo leuk maken. Op je console zie je namelijk precies waar je kart rijdt, maar verschijnen ook boosts die je kunt pakken, zoals de welbekende blokjes met vraagtekens. Je kart reageert namelijk zowel in de game als in de realiteit op de boosts. Glijd je uit over een bananenschil, dan komt je wagentje stil te staan. Pak je een sprintpaddenstoel mee en krijg je daardoor extra snelheid? Dan zal je karretje in de woonkamer ook sneller rijden. Wel zo verstandig om even alle breekbare dingen weg te halen en de deur dicht te doen tegen nieuwsgierige viervoeters.

mario kart

Tapijt of laminaat?

Waar veel van dit soort games alleen werken op een gladde ondergrond, komt Nintendo ons juist tegemoet. De vloer moet wel vlak zijn, maar de karts werken op zowel laminaat en tegels als op laagpolig tapijt. Daar is nog eens over nagedacht! Zowel in een villa als in een kleine flat kun je het spel prima spelen. Doordat je zelf de route bedenkt, kun je rekening houden met eventuele meubels en muren. Zelfs scherpe bochten zijn geen enkel probleem.

Speel in je eentje of met vrienden

Meer zielen brengen meer vreugd en zo ook bij Mario Kart. Hebben jouw vrienden een van de karts in huis? Met de multiplayermodus kunnen jullie met z’n vieren spelen. Race tegen elkaar in een eigen race of strijd voor de eerste prijs in de grand prix-stand.

Race met Mario of Luigi

Voor €119,- kun jij jouw huis omtoveren tot een echt circuit. Het spel komt met vier poortjes, twee richtingsborden, een oplaadkabel en een Mario of Luigi kart. De game zelf download je via de Nintendo store. Je kunt het circuit bestellen via bol.com. Of het nou op je wensenlijstje staat voor Kerstmis of jezelf een cadeau geeft, hiermee kom je de quarantaine wel mee door!

Bron: BBC

Lees ook: De 6 leukste bordspellen voor twee personen