Say what? McDonald's-medewerker spuugt 'openlijk' op koekjes (en is nu ontslagen)

Vrije tijd door Jennifer

De McDonald's is al jaren één van de populairste fastfoodketens in de wereld. Ook in Nederland wordt het restaurant vaak bezocht voor zo'n grote Big Mac of natuurlijk de nostalgische Happy Meal. Al zullen McDonald's-fans in Sneek zich misschien nu even bedenken. Zo spuugde een inmiddels oud-medewerker daar kennelijk 'openlijk' op koekjes. Yep, het was inderdaad te zien op een video, die 'per ongeluk' viral ging op social media. Ew!

McDonald's-medewerker spuugt op koekjes

Soms grappen mensen erover dat boze horecamedewerkers spugen op hun bestelde maaltijd. Nou, misschien kun je dat voortaan beter niet meer doen. In sommige gevallen kan de grap namelijk werkelijkheid worden. Zo spuugde een medewerker bij de McDonald's in Sneek, een plaats in Friesland, 'openlijk' op een doos vol koekjes. Wacht... wát? Ja, het spuugincident is dus te zien op een video, die Hart van Nederland in handen heeft gekregen. Daarin zien we hoe een jongen in een doos met american cookies spuugt, waarna hij doodleuk zegt: "Hoppa." Hij vond het zelf kennelijk dus wel erg leuk. Al kun je je vast voorstellen dat anderen hier minder blij mee zijn.

Viral met video

Volgens een anonieme tipgever filmde de McDonald's-medewerker het spuugincident voor zijn vrienden. Alleen ging de video vervolgens 'per ongeluk' toch viral op internet. De video is inmiddels wel van social media gehaald, maar kennelijk is het wel te laat voor de jongen in kwestie. Ook zijn werkgever heeft het namelijk gezien en zij zijn logischerwijs not amused. De fastfoodketen hoorde van de jongen, dat hij dit inderdaad als grap deed. Alleen vindt McDonald's dit totaal niet grappig. "Wij zien dat anders," vertelt een woordvoerder aan Hart van Nederland. Het is natuurlijk niet bepaald goed voor de reputatie van hun merk.

Ontslagen

Het is dan ook geen wonder, dat de jongen inmiddels is ontslagen bij McDonald's. Ook zijn de koekjes, waar op is gespuugd, nooit verkocht in het fastfoodrestaurant. Andere medewerkers zagen het gebeuren en hadden op tijd ingeschakeld. Zij hadden de bespuugde koekjes weggegooid. Of de oud-medewerker van McDonald's eerder al op ander eten heeft gespuugd, is overigens onbekend. Laten we hopen van niet...

Lees ook: Typische dingen die iedereen bij McDonald's doet