Typische dingen die iedereen bij McDonald's doet

Eten door Renée

Als je de Vrouwen.nl redactie op een slome vrijdag blij wilt maken, dan is het wel met een bezoekje aan de McDonald's. We zijn er gek op! En tijdens ons laatste bezoekje - toen we onze Chicken McNuggets aan het eten waren en nog extra frietjes bestelden - viel het op dat iedereen van die typische gewoontes heeft bij het eten bij McDonald's. Na enige observatie en een kleine brainstormsessie later waren we eruit: dit zijn typische dingen die mensen bij McDonald's doen.


1. Frietjes eet je niet uit het bakje, maar vanaf je dienblad. Of uit het doosje voor je Chicken McNuggets...

2. Eet je ketchup? Grote kans dat je dat dan op het papiertje van je dienblad doet.

3. Bij McDonald's eet je in een bepaalde volgorde. Eerst je frietjes, dan je burger. Of andersom natuurlijk.

4. Bij de frietjes is het de kunst om zoveel mogelijk in één keer in je mond te krijgen.

5. Over frietjes gesproken... Veel mensen dippen het liefst ook zoveel mogelijk frietjes tegelijk in de frietsaus.

6. Je voelt je altijd schuldig als je bij McDonald's eet, maar eigenlijk is dat niet nodig. McDonald's eten is niet per se een slechte keuze in vergelijking met bijvoorbeeld een maaltijdsalade uit de supermarkt. (BIZAR HÈ?!). Check de etenweter om meer producten met elkaar te vergelijken.



7. Het is een levensbehoefte om een heel bakje saus leeg te eten. Tot op de laatste druppel, maar omdat je vaak lekker veel wilt dippen bestel je twee bakjes saus. En omdat je lekker veel wilt dippen heb je nu geluk. Die lekkere fritessauscupjes zijn nu bijna twee keer zo groot.

8. 27 jaar oud zijn en gewoon een Happy Meal bestellen is helemaal niet raar.

9. Twee keer door de McDrive rijden omdat je toch nog een Sundae ijsje wilt.

10. Op vakantie geweest? Het eerste wat je doet als je Nederland inrijdt is langs de McDonald's gaan.


11. De hele tijd naar de borden staren om te kiezen wat je wilt eten om vervolgens toch maar hetzelfde als de vorige keer te eten.

12. Een menu bestellen omdat je dan goedkoper uit bent.

13. Liever bij de zelfbestelkassa's je eten bestellen dan aan de counter.

14. In het buitenland toch een McKroket bestellen. Werkt nooit.

15. Eerst de lange frietjes eten en dan de kleine. Wist je trouwens dat McDonald's friet gemaakt worden van echte aardappelen? Een speciaal aardappelras, waaruit ze bij McDonald’s lange frietjes kunnen snijden. Sommige mensen denken dat McDonald's friet niet van aardappelen worden gemaakt, maar de website meerweten.mcdonalds.nl leert ons dat de frietjes gewoon gemaakt worden van een speciaal aardappelras en de frietjes bestaan uit aardappel, frituurolie, dextrose, bakpoeder, zout, E900 en citroenzuur. Maar die laatste twee slechts in heel kleine hoeveelheid en niet als ingrediënt, maar als proceshulpmiddel. Prima friet dus!


16. Je vraagt je ook altijd af hoe de kwaliteit van de McDonald's producten altijd hetzelfde en zo goed is. Grappig feitje vinden wij dat de fabriek waar de frietjes worden gemaakt beschikt over dezelfde friteuse als die in de restaurants van McDonald’s wordt gebruikt. Het is daadwerkelijk iemands werk om in de fabriek de frietjes te frituren om te testen of ze wel goed van kwaliteit zijn. Topbaan!

17. Rijbewijs gehaald? Het eerste wat je doet is door de McDrive rijden.

18. Hamburgers worden op een bepaalde manier gegeten. Het liefst op z'n kop of rondom eten en het middelste gedeelte bewaren voor de laatste hap.

19. Het liefst 's avonds laat naar de McDonald's gaan.

Meer interessante feitjes lezen over McDonald's of heb je vragen over de producten? Neem eens een kijkje op de site meerweten.mcdonalds.nl.
Zo ontdekten wij onder andere dat de groenten van McDonalds's kakelvers zijn en dat hun producten zoveel mogelijk uit de regio komen. We hadden geen idee.

Bron, bron, bron en bron

- Dit is een advertorial -