Sushi is gezond voor je

Eten door Itske

Ben je dol op sushi maar laat je het vaak staan omdat je denkt dat het ongezond is? We've got news for you! De Japanse eetgewoonten zijn onderzocht en daaruit worden hele andere conclusies getrokken.

In een periode van 15 jaar is er onderzoek gedaan bij bijna 80.000 japanners. De mensen die de voedingsvoorschriften van de regering volgden, hebben een lager sterftepercentage. Die voorschriften zijn te vergelijken met de Schijf Van Vijf, maar dan wordt er ook geadviseerd over wat je het beste kunt drinken en hoe(veel) je moet bewegen. Gezond eten alleen is namelijk niet genoeg voor de japanners vindt de regering.

Dat de japanners, die zich aan de voorschriften houden, langer leven komt waarschijnlijk door een dieet waar veel groente en vis in zit. Dit zit natuurlijk ook wel veel in sushi, maar het hoofdingrediënt van sushi blijft nog altijd witte rijst. En dat is is dan weer niet zo gezond. Hoe je dit kunt oplossen? Eet sushi met vooral groente en vis of beperk je tot sashimi. Dat is ook niet heel vervelend toch?

Een beetje variatie in je eetpatroon is natuurlijk altijd welkom. Maar elke week sushi is dus ook weer niet zo erg.

Bron, bron, bron, bron, bron