Hoe vaak gemiddeld seks?

Intiem door Juliët

Hoe vaak hebben we nou eigenlijk gemiddeld seks? Dat is een vraag die bij veel koppels door het hoofd spookt. Maar er bestaat geen hoeveelheid seks die je 'moet hebben'. De een doet het elke dag en de ander één keer per maand. Er spelen verschillende factoren een rol. Benieuwd welke?

Hoe vaak gemiddeld seks?

Leeftijd speelt een grote rol. Mensen uit de leeftijd 18-29 jaar hebben de meeste seks. Dit is vast geen verrassing. Zij doen het namelijk zo'n 112 keer per jaar, dus gemiddeld ongeveer twee keer per week. Na deze categorie komt 30-39 jaar en die hebben gemiddeld 86 keer seks per jaar, dus 1.6 keer per week. Mensen in de leeftijd 40-49 jaar doen het één keer per week, dus gemiddeld 69 keer per jaar. De twintigers voelen zich vrij en zorgeloos en vanaf je dertigste krijg je te maken met drukke banen, een gezin en alles wat daarbij hoort. Het is dan ook vaak niet gek dat je iets minder tussen de lakens duikt. Op de vraag 'hoeveel seks per week is normaal', kunnen we zeggen dat het te maken heeft hoe vaak jij en je partner zin hebben ondanks bepaalde drukte. Het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat de ene persoon een hoger libido heeft dan de ander.

 

Fases

Vraag jij jezelf wel eens af of je wel vaak genoeg intiem bent met je partner? Maak je hier vooral niet te druk om, want je doorloopt verschillende fases. Seks staat dan de ene keer meer op de voorgrond dan de andere keer. Het heeft er niets mee te maken dat als een ander koppel vaker seks heeft, die een betere relatie hebben. Iedereen doet het op zijn of haar eigen manier en hoe vaak daar seks bij komt kijken is aan jullie. Een normale hoeveleheid bestaat niet. Jullie seksdrive is iets persoonlijks en als jullie tevreden zijn, dan zit alles goed. Ga vooral geen vergelijkingen doen. Als je vindt dat je te weinig seks hebt en je zit ermee? Praat dan met je partner hierover. Schaam je hier niet voor.

 

Hoe vaak seks is gezond?

We weten allemaal dat seks gezond is en helpt tegen stress. Maar kan het ook ongezond worden? Dit ligt eigenlijk van de vrouw af, want de poenani kan maar voor een bepaalde tijd vocht aanmaken en dit werkt als natuurlijk glijmiddel. Het kan ook gauw beurs worden down under, dus als de vrouw pijn ervaart weet je genoeg. Misschien hebben jullie veel seks?