6x verschillende haartools om een leuke look te creëren

Haar door Britt

De ene wordt wakker met een volle bos krullen en de andere met glad en stijl haar. Voor een feestje of een speciale gelegenheid is het leuk om een keer een andere haarstijl uit te proberen. Er zijn ontzettend veel verschillende haartools op de markt, die allemaal zorgen voor totaal verschillende resultaten. Kies je voor een tool die gebruikt maakt van hitte? Gebruik dan altijd een hittebeschermer die je haar goed beschermt. Wij hebben een paar leuke haartools voor je op een rijtje gezet.

Lees meer: Zo voorkom je dat je haar uitdroogt

Stijltang

Een stijltang is altijd een goede tool om in huis te hebben. Je maakt hiermee niet alleen je haar super stijl, maar je maakt er ook de mooiste krullen mee. Klinkt misschien ingewikkeld, maar het is super makkelijk als je het eenmaal onder de knie hebt. Er zijn verschillende methodes om je haar te krullen met een stijltang. De eerste en meest gebruikte methode is de draaitechniek. Plaats een dunne pluk haar tussen de platen van je stijltang, draai je de tang van je gezicht en beweeg deze langzaam naar beneden. Of kies ervoor om je lok haar om je stijltang te draaien en beweeg vervolgens de tang naar beneden.

stijltang

Je hebt ontzettend veel verschillende merken stijltangen. Wil je de Ferrari onder de stijltangen? Kies dan voor deze. 

Wafeltang 

De wafellook, je kent hem misschien nog wel van toen je klein was. Slapen met kleine vlechtjes en de volgende dag met ontploft haar naar school. Deze look is op dit moment niet een trend, maar de subtielere wafellook wel. Hiervoor heb je een speciale wafeltang. De platen zorgen ervoor dat je haar een mooie wave krijgt. Heel cute naar een festival of van de zomer op het strand.

Een wafeltang

Extra smalle krultang

Ben je jaloers op de meiden met een grote en volle bos krullen? Jij rockt de haarstijl ook door middel van deze krultang. Je moet wel geduld hebben, maar dan heb je ook een mooi resultaat. Deze extra smalle krultang zorgt voor super smalle en kleine krullen. Let wel op! Borstel niet je haar uit als je klaar bent, want dan krijg je niet het gewenste resultaat.

Extra smalle krultang

Krulspelden

De blowout look is helemaal de trend van nu. Dit kan jij makkelijk zelf en hoef je niet voor naar de kapper. Föhn je haar met een ronde borstel. Rol de hete pluk in een roller en herhaal dit met al je haar. Laat dit een tijdje goed afkoelen en haal de rollers eruit. Dit is eventjes oefenen, maar na één of twee keer zie je al verbetering. Wij vinden deze haarlook prachtig.

Heatless curls

Ben je gek op krullen, maar is jouw haar erg beschadigd? Probeer dan deze haartool. Je hebt het vast wel eens op TikTok voorbij zien komen, de heatless curls. Plaats de satijnen tool op je hoofd en verdeel je licht vochtige haar in twee gelijke delen. Wikkel je haar aan elke kant in gelijke strengen strak rond de tool. Nu is het wachten. De één slaapt ermee en de andere laat het een paar uur zitten terwijl je lekker aan het relaxen en aan het opmaken bent.

heatless curls

Heatless curls

Haarstijl hulpstukken

Ben je meer fan van vast haar? Gebruik dan deze handige haarstijl hulpstukken. Creëer een mooie en klassieke knot of gebruik een haarlus. Met de haarlus maak je verschillende leuke haarstijlen, zoals: vlechten, staarten of je haar half omhoog.

haarstijl hulpstukken

Hulpstukken voor je haar