Een dagje offline? Deze activiteiten zijn leuk om thuis te doen

Vrije tijd door Britt

Het is best confronterend om elke week een melding te krijgen hoeveel uur je deze week achter je mobieltje hebt gespendeerd. Wat heb je eigenlijk al die uren gedaan? Gescrold door TikTok en kijken naar het perfecte leven van influencers op Instagram? Een leven zonder smartphone, kunnen wij dat nog? Het valt een middagje uit te proberen. Even een dagje offline, maar wat doe je dan? Wij hebben een lijstje gemaakt met leuke activiteiten voor thuis, waarbij je telefoon in de kast blijft liggen.

Bakken

Deze activiteit is niet alleen lekker ontspannend, maar ook belonend. Want als je later op de bank ploft geniet je nog lekker na. Bakken, misschien deed je het als kind samen met oma of je moeder. Kies een lekker recept uit en ga lekker aan de slag. Wedden dat het gebak extra lekker smaakt.

@miljuschka

Me, myself & I

Me time. Wanneer heb jij voor het laatst een momentje voor jezelf gehad, zonder telefoon? Lekker in bad met je eigen gedachtes. Zet muziek op en luister zonder afgeleid te worden door een appje. Mediteer. Schrijf je gedachtes of geluksmomentjes op. Geniet buiten in de zon van een kop koffie. Schrijf een lieve brief naar iemand van wie je houdt. Dit soort dagen hebben wij allemaal nodig. Even stilstaan in het hier en nu. Probeer het eens!

Fotoboek

Onze telefoon staat vol met duizenden foto’s. Wanneer kijk je daar nou echt goed naar? Druk jouw favoriete foto’s af en ga lekker een middagje knutselen. Koop een leuk boek en plak hier al jouw favoriete herinneringen in. Schrijf onder de foto’s een leuke tekst of quote van die dag en je hebt een heel leuk en persoonlijk fotoboek. Ben je toch foto’s aan het afdrukken? Druk er dan ook een paar uit voor je fotolijstjes.

Lezen 

We kijken urenlang naar series, maar hoezo lees je niet urenlang een goed boek? Wist je dat 9 van 10 series die jij kijkt, een verfilming is van een boekenreeks? Lees jouw favoriete serie of het boek wat al een tijdje op je aan het wachten is op de boekenplank. Lekker op de bank met een dekentje, in bad met een kaarsje of lekker in de zon. Heerlijk ontspannend en je waant jezelf even helemaal in een andere wereld.

Opruimen 

Geen tijd gehad om je kast op te ruimen? Dat heb je nu wel. Gooi alles uit je kast en laat elk kledingitem door je handen gaan. Verkoop de items die je zat bent online en verdien ook nog geld aan deze middag opruimen. Heb je weer een excuus om wat nieuws te kopen.

Lees meer: Vind je het lastig om je slaapkamer netjes te houden? Met deze tips is je kamer altijd spik en span