Je favoriete serie uit? Lees je serie en wordt opnieuw fan

Vrije tijd door Britt

Ben je verliefd op Jeremiah, Cole of Dexter? Krijg je geen genoeg van het liefdesverhaal? Mis je de karakters uit jouw favoriete serie? Goed nieuws, ontzettend veel series die wij bingewatchen, zijn ontstaan door een boek. Vaak zijn de fans nog enthousiaster over het boek, dan van de serie. Ze zwijmelen weg bij de liefste anekdotes en huilen bij deheartbroken scenes. Duik opnieuw in de wereld van jouw favoriete serie en geniet.

One day

We beginnen met dé hit van dit moment, One day. Onze hele ‘For You’ pagina van TikTok staat vol met huilende fans, die gebroken zijn door de serie. De serie, het boek en de film (Ja, er is ook een film!) gaat over Dexter en Emma. Dexter en Emma raken bevriend tijdens het eindexamen in 1988. De jaren die volgen kijken wij elke keer mee met dezelfde dag van Dexter en Emma, namelijk 15 juli. One day, snap je? De naam heeft ook een andere betekenis namelijk ‘op één dag’. Waarom het ook deze betekenis heeft? Dat gaan wij niet spoilen. Het boek zit vol mooie quotes en is een echte tranentrekker. Echt een boek wat je in één ruk uitleest, maar wel met een paar huilpauzes.

One day

My Life with the Walters Boys

Nog zo’n hit van de afgelopen tijd, My Life with the Walters Boys. Geen jankserie, maar een heerlijke wegkijkserie. Begin je met aflevering 1, dan ben je hooked. Hetzelfde geldt voor het boek. Waar gaat het over? Jackie moet door een tragische gebeurtenis verhuizen naar het platteland van Colorado. Hier gaat ze wonen bij een gezin met tien kinderen. De twee broers Alex en Cole vechten om haar aandacht. Gek op twee broers die vechten om een meisje, zoals The Vampire Diaries? Dit is een echte aanrader voor jou.

My Life with the Walters Boys

The Summer I Turned Pretty

Over twee broers die vechten voor een meisje gesproken. Jeremiah en Conrad vechten allebei voor de aandacht Belly. De drie zijn samen opgegroeid en leven elke zomer samen met hun gezin in het zomerhuis. Ze zagen Belly altijd als hun kleine zusje, totdat bij Belly de puberty hits. Dat ze nu een knappe pubermeid is, daar kunnen Conrad en Jeremiah niet omheen. Een echte aanrader als het gaat om zomerliefde, drama en lieve scenes. Je kan op dit moment twee seizoenen bekijken. Kan je niet wachten om te weten voor wie Belly kiest? Lees dan snel boek drie.

The Summer I Turned Pretty trigoly 

Bridgerton

Acht boeken. Bridgerton bestaat uit acht delen. Betekent dat ook dat wij acht seizoenen bingewatchen? Daar moeten we nog achter komen. Laten we eerst genieten van de boeken. Bridgerton gaat over acht hechte broers en zussen van de familie Bridgerton, zoekend naar liefde in de Londense high society. In elk boek volg je één broer of zus van de familie, die hopelijk aan het einde helemaal in love is. Het is een beetje het Gossip Girl van 1813: liefde, de mooiste jurken, drama, familie en vriendschap. Hier deelt alleen niet Gossip Girl de drama, maar Lady Whistledown. Wij zijn fan!

Bridgerton deel 1

Stiekem zijn wij een beetje jaloers als je nog geen aflevering hebt gezien van de series. Lees dan ook vooral eerst het boek, voordat je begint met bingewatchen. Laat eerst je creativiteit de karakters bedenken en check daarna of ze net zo knap zijn op het scherm, als in jouw hoofd.

Lees meer: Dit zijn de leukste boeken om te lezen als je houdt van een beetje romantiek