Het is (bijna) voorjaarsvakantie, dit zijn de leukste activiteiten

Vrije tijd door Maya Luz

Deze week is het voor een groot gedeelte van het land voorjaarsvakantie en volgende week is de rest van het land aan de beurt. Heb jij deze week zelf vrij of zijn de kids vrij van school? Dit zijn de leukste activiteiten om te ondernemen in de voorjaarsvakantie.

Lees ook: De leukste activiteiten voor een perfecte ‘girly’ middag

Ga naar een museum

Een museum bezoeken kan een hele leuke en rustgevende activiteit zijn. Het is perfect voor de voorjaarsvakantie wat ons betreft. Overal in het land zijn er prachtige musea te vinden voor iedere interesse en kunststijl. Voor de kids zijn er ook een hoop leuke musea waarin zij zich helemaal uit kunnen leven terwijl ze iets nieuws leren. Denk aan het Spoorwegmuseum of NEMO Science Museum.

Meer op Instagram

Maak een boswandeling

Wil je even lekker uitwaaien? Maak dan een ontspannen boswandeling. Dit is leuk om in je eentje te doen om even je hoofd leeg te maken. Maar je kan natuurlijk ook met een vriendin, je partner en je kids het bos in gaan. Als er kinderen meegaan kun je er een speurtocht van maken. Dit is een extra leuk uitje voor als je een hond hebt!

Doe een escape room

Willen jij en je vrienden jullie vriendschap op de proef stellen deze voorjaarsvakantie? Ga dan naar een escape room. Deze zijn er in allerlei verschillende soorten en niveau's. Er is dus voor iedereen wel een geschikte escape room. Denk aan escape rooms met een horror element, of juist een super kindvriendelijke room. Wat de samenstelling van je groep ook is, deze activiteit is altijd geschikt.

Ga de toerist uithangen in eigen land

Je hoeft niet op vakantie te gaan om de toerist uit te kunnen hangen. Breng deze voorjaarsvakantie een bezoekje aan een Nederlandse stad waar je nog nooit bent geweest, of een stad die je al kent, en ga de toerist uithangen. Ga naar alle toeristische trekpleisters en laat je verwonderen door alle mooie dingen die ons land te bieden heeft. Het zal je verrassen hoeveel je eigenlijk nog nooit gezien hebt in ons kleine landje.

Ga naar de dierentuin of een aquarium

Naar prachtige dieren kijken is wat ons betreft altijd een leuke activiteit om te ondernemen. Ga alleen, met je bestie, je partner of de kids naar een van de vele dierentuinen in ons land. Blijf je liever binnen? Dan is een aquarium ook een hele leuke optie. Een bezoekje brengen aan een aquarium is super leerzaam maar ook lekker ontspannend.

Meer op Instagram

Lees ook: Wintersport voorbij maar nog zin in après-ski? Zo organiseer jij het leukste après-ski feestje