Waarom je (volgens TikTok) niet met je telefoon onder je kussen moet slapen

Sport & gezondheid door Anne-Fleur

Waarschijnlijk maak jij je er ook schuldig aan: slapen met je telefoon onder je kussen, of in ieder geval dicht bij je in de buurt. Voor een late night TikTok-scroll of als wekker voor de volgende ochtend: je telefoon dicht bij je hebben in bed kan erg handig zijn. Maar erg gezond is het niet voor je...

Lees ook: Word je ’s nachts vaak wakker? Dit is hoe je de hele nacht kunt blijven dromen

Telefoon mee naar bed

We hoeven vast niemand meer uit te leggen waarom overmatig gebruik van je telefoon slecht is voor je gezondheid. Niet alleen mentaal kan je het tegenwerken, ook lichamelijk ondervinden steeds meer mensen gebreken die te maken hebben met hun telefoongebruik.

Op TikTok vertellen steeds meer users dat het ontzettend slecht voor je is om je telefoon onder je kussen aan de lader te hebben. En let's be honest: de meesten van ons slapen met de telefoon aan de lader onder het kussen of op het nachtkastje.

Stralingen

Je telefoon geeft tijdens het opladen heel wat stralingen af. Ook hierbij is het nogal logisch dat deze stralingen niet per se goed voor je zijn. In een viral video op TikTok laat iemand zien hoeveel straling jouw telefoon afgeeft wanneer deze aan de oplader ligt. Dit zijn dus dezelfde stralingen die allemaal naar jouw hoofd en lichaam gaan wanneer jij je daily nap aan het doen bent.

Een langdurige blootstelling aan deze straling, ook wel bekend als elektromotorische kracht, kan volgens de TikTok zorgen voor tumoren, hoofdpijn, vermoeidheid, slapeloosheid, kanker en nog veel meer andere symptomen. Tijd om onze blootstelling hieraan te verminderen, dus...

De tekst gaat verder onder de video.

@emilycahillhealth

Reacties

In de reacties onder de video kunnen veel mensen relaten aan elkaar én het telefoongebruik. Zo laten veel mensen weten dat ze met hun telefoon aan de lader in bed liggen terwijl ze de video bekijken. "Watching this while my phone is on the charger literally lying in bed 👁️👄 👁️", en: “I feel restless and cant sleep when my phone is charging. Now i know why”. Iemand anders heeft een oplossing voor de hoofdpijn die hij of zij kreeg van een telefoon in bed. "This is a thing…. I used to wake up with headaches.. I put my phone to aeroplane mode every night." Telefoon in vliegtuigstand als je gaat slapen, dus!

Lees ook: Moeite met uitslapen terwijl je dit soms wel wil? Met deze tips lukt het je zeker