Praat jij hierover met je vriendinnen?

Relaties door Juliët

Je kent het vast wel met die ene vriendin lach je heel veel en met de andere bespreek je juist de veel serieuze onderwerpen. Jij bespreekt alles tot in detail. Als je met je vriendinnen over de volgende dingen kunnen hebben, dan zit jullie band wel goed. Lees gauw verder!

Praat jij hierover met je vriendinnen?

 

1. Angsten

Je hoeft het echt niet altijd over koetjes en kalfjes te hebben. Als je juist over dingen kan hebben waar jij je voor schaamt of bang voor bent kan delen met je besties, geeft dat alleen maar aan dat je echt alles bij elkaar kwijt kunt. Vriendinnen zijn vaak de mensen waarmee we diepgaande gesprekken voeren.

 

2. Doelen en ambities

Deel je dromen en ambities met je vriendinnen. Weet van elkaar dat je voor elkaar klaarstaat. Deze gesprekken inspireren en motiveren elkaar juist om het beste uit jezelf te halen. Je besties zijn je luisterend oor en supporten je.

 

3. Relaties

Je relatie wordt vaak uitgebreid besproken. Toch hou je vaak de minder leuke dingen voor jezelf. Je weet pas echt wie je goede vriendin is, als jij ook de stomme dingen kunt vertellen zonder dat ze meteen oordeelt.

 

4. Familiedrama

Je bent thuis in een familiedrama gekomenen en je weet gewoon even niet meer hoe je hier uit moet komen. Gelukkig heb je daar je vriendinnen voor. Zij jouw emotionele steun. Het kan je een gevoel van herkenning geven en vooral wat geruststelling. Jouw vriendinnen laten je echt niet zomaar in de steek.

 

5. Seksleven

Je seksleven delen betekent niet alleen roddelen of sensatie, het kan juist ook heel fijn zijn om elkaar advies te geven. Misschien stelt het je juist meer gerust om het met je vriendinnen te praten over hoe zij hen 'eerste keer' vonden. Echte vriendinnen oordelen niet zomaar, maar zijn er juist om je te helpen en advies te geven. Natuurlijk hoeft het niet alleen serieus te zijn, het kan juist ook zo zijn dat jij keer iets heel hilarisch hebt meegemaakt. Ja jouw besties zijn wel nieuwsgierig.

 

6. Dronken verhalen

Weet je nog die ene avond dat je dit zei of weet je nog die avond dat je van de fiets viel? De dronken avonden blijven een onderwerp die toch maar telkens weer gedeeld worden. Jij weet ondertussen niks meer van die avond, maar jouw beste vriendin wel. Misschien de volgende keer toch wat minder diep het glaasje inkijken. Oepsie!