Fuck forever and ever!

Relaties door Mila
Belachelijk dat we op zoek gaan naar DE perfecte partner. We verwachten veels te veel van deze zogenaamde ?wederhelft?. Ik geloof niet in dit sprookje! Geef mij maar 'Until the end of good times' en 'For better, not for worse'.

 
De veeleisende lijst
Iedereen heeft wel een aantal eisen waar zijn of haar ideale partner aan móet voldoen. Dit kunnen de gekste dingen zijn. Van een bepaald soort muiltjes tot een bepaalde fetish. Soms is het moeilijk om iemand te vinden die aan álle eisen op deze veeleisende lijst voldoet. De vraag is dan of je bereid bent om het een en ander te schrappen. Do you settle for less? Of geloof je heilig in het bestaan van je ?wederhelft??
 
Wederhelft
Het woord ?wederhelft? staat mij al tegen. Laat staan de uitspraak ?hij maakt mij compleet?. Alsof je in je eentje maar een halve gare bent. Je kan elkaar natuurlijk aanvullen. Maar heb je dan samen alles in huis om ?compleet? te zijn, of blijft er altijd iets te wensen over? En zo ja, hoe erg is dat?
 


Prince Charming

Het antwoord op deze vragen kom je te weten tijdens de zoektocht naar je eigen Prince (of PrincessCharming. Er zijn inmiddels verschillende magische middelen om deze ontdekkingsreis vol doornstruiken, heksen en draken naar je eindbestemming ?happily ever after? makkelijker en leuker te maken. Denkend aan bijvoorbeeld datingsites. Hierbij kun je zelfs vooraf je wensenlijst opgeven aan de matchmaster waarop hij dan in no time een aantal potentiële prinsen tevoorschijn tovert. Nou ja, prinsen? Hij belooft je ?the one?, maar geeft je nooit één perfect partnervoorstel en zal nooit zeggen ?No match at all?. Hoe lang en/of onmogelijk je lijst ook is. Dus ook hij zal (ongevraagd) het een en ander van je lijst schrappen in de hoop dat één van de geselecteerde kikkers toch nog zal veranderen in jouw droomprins.
 
Aanvullingen
Mijn zoektocht is volbracht. En charming dat hij is! Echter heb ik aan hem alleen niet genoeg om ?compleet? te zijn. En dat hoeft ook niet. Ik kan met hem bijvoorbeeld niet urenlang naar het afgetrainde lijf van Brad Pitt kijken, ondertussen mijn nagels lakken en non-stop door de film heen kletsen. Hij heeft er totaal geen problemen mee dat ik deze voor mij onmisbare ?multitask-kwaliteiten? door een ander aan laat vullen. Omgekeerd kan ik niet urenlang geconcenteerd een game spelen waarbij je steeds dezelfde draak moet verslaan en geen level verder komt omdat het je niet lukt om door de zure appel heen te bijten en de rotte appels achter je te laten. Nee, die appels vallen te ver van mijn boom. Ik houd naderhand liever twintig netjes gelakte nagels over dan twee verkrampte eelthanden. Dit zijn natuurlijk 'tekortkomingen? die (vaak) per geslacht bepaald zijn en zonder problemen aangevuld kunnen worden door vrienden en vriendinnen. Maar wat nou als er andere wensen en behoeftes in je relatie niet door je partner kunnen worden vervuld? Bijvoorbeeld in de slaapkamer. In hoeverre moet je elkaar aanvullen om een relatie te laten werken?
 
Vrijheid Blijheid
Ik denk dat je partner minstens aan je top drie wensen moet kunnen voldoen en dat seks (meestal) voorkomt in één van deze drie basispunten. Mocht het niet boteren tussen de lakens (of op welke plek dan ook), dan is er altijd nog de optie ?open relatie? waarbij zowel man als vrouw zijn of haar gewenste aanvullingen bij een ander mag zoeken. Een leuk idee, vrijheid blijheid. Maar in de praktijk willen we onze partner helemaal niet delen! We willen hem/haar op den duur zelfs aan ons verbinden met een opvallend glanzende ring die duidelijk aangeeft: The End!


Trouwen

Niks mis met trouwen. Maar wie heeft er in godsnaam bedacht dat je als je trouwt tekent met de belofte ?until death do us part?? Waarom niet gewoon voor zeven geluksjaren? Dan kun je daarna kijken of het de moeite waard is om het ?contract? te verlengen, of dat het zeven mooie jaren waren maar dat het nu wel eens tijd wordt voor wat nieuws. Zonder rompslomp. Hierbij nog een voordeel: de man hoeft zijn jachtinstinct niet gelijk uit te zetten na het ondertekenen van het briefje. Hij heeft je dan niet vanzelfsprekend forever and ever. Na een aantal jaar zal hij je toch weer opnieuw moeten veroveren. Met alles erop en eraan dan hè: alle deuren voor je openhouden, je overal ophalen (het liefst met een koets) en een prachtig huisje van snoep voor je bouwen. Voor de vrouw geldt uiteraard hetzelfde. Zij moet er ook hard aan blijven werken om na zeven jaar nog steeds door een ringetje gehaald te kunnen worden. Ik teken ervoor!
 
Écht belangrijk
Op den duur kom je erachter wat écht belangrijk voor je is. Er komen wensen bij en er vallen wensen af. Deze lijst blijft (helaas) altijd veranderen. Het lijkt mij onmogelijk om iemand te vinden die voor altijd met al je wensen meebeweegt. Dus ik zeg: Fuck forever and ever! Geniet van the good times zo lang het duurt.
 
Zou jij tekenen voor een huwelijk van zeven jaar? Of ga je liever voor ?forever and ever??
________________________________________________________________________________________

Mil@, onze 26-jarige columniste en jonge moeder van Noah, droomt ervan om schrijfster te worden. Ze woont samen met haar twee mannen in Hoorn, maar vlucht minimaal 28 uur per week naar de stad van haar hart: Amsterdam.
 
In haar columns worden de meest uiteenlopende mama-onderwerpen besproken. Van het kolfen in een hippe club tot het met een krijsende peuter in de supermarkt staan. Graag neemt ze je mee in de wereld van zwangerschap, peuters, moeders, vaders, de bijbehorende taboe kwesties en nog veel meer.