Zo zorg jij ervoor dat jouw dierbare vriendschappen niet verwateren

Relaties door Anne-Fleur

Busy, busy, busy... Tegenwoordig hebben we er allemaal een handje van. Zo druk zijn met ons eigen leven, dat (belangrijke) vrienschappen soms weleens komen te verwateren. Eeuwig zonde natuurlijk, maar gelukkig ook 'makkelijk' te voorkomen. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet, waarbij je een op een lager pitje gezette-vriendschap alsnog kunt onderhouden.

Tips om je vriendschappen niet te laten verwateren

Misschien wonen jullie wel in een andere stad, ben je druk met de opvoeding van kinderen of zijn jullie echte carrièretijgers geworden. Vriendschappen onderhouden als volwassene is niet altijd even makkelijk, maar wel heel belangrijk. Je kunt natuurlijk wel een appje sturen, maar een vriendschap heeft - net als een relatie - ook een beetje effort nodig. Met deze tips laat jij jouw belangrijke vriendschappen in ieder geval niet zomaar verwateren.

Wees er tijdens mijlpalen

Voor velen gaat 'spontaan een drankje doen' er niet meer in. Werk, privé en life staat in de weg van die spontane dingen en dat is ook een grote boosdoener in het laten verwateren van vriendschappen. We snappen dat je misschien niet elke week beschikbaar bent voor je vriendinnen, maar probeer er in ieder geval wel te zijn tijdens mijlpalen.

Heeft jouw beste vriendin iets belangrijks op de planning staan waarvoor jij ook bent uitgenodigd? Zorg er dan ook voor dat je er daadwerkelijk bent. Of het nu een promotie is op het werk of haar kindje die 1 jaar is geworden, het is een mijlpaal voor jouw vriendin, dus wees er dan ook. Zo weten jullie beiden dat je op elkaar kunt rekenen wanneer het nodig is.

Groep of apart

Heb jij een grote vriendinnengroep die verspreid over het hele land woont? Dan heb je vast weleens vijf maanden van tevoren een datumprikker in moeten vullen om een keer met z'n allen af te spreken. Grote kans dat ook op zo'n moment iemand nog niet kan. Het is natuurlijk heel leuk om met een grote groep af te spreken, maar hierdoor is de kans dat de vriendschappen in de groep sneller verwateren wel groter.

Het kan daarom ook goed zijn om met een paar mensen uit een groep af te spreken, in plaats van te wachten op een moment dat iedereen kan. Zo houd je de vriendschappen die wel komen opdagen in ieder geval 'warm' en zijn dat toch de mensen waarop je uiteindelijk het meest kan rekenen.

Deel je dagelijks leven

Vinden jij en je vriendinnen het lastig om wekelijks (of zelfs maandelijks) af te spreken? Dan kan het een goed idee zijn om bijvoorbeeld via Snapchat of Facetime je friends toch mee te nemen in je dagelijks leven. Je kunt allemaal bijvoorbeeld een mini-vlog filmen met wat je die dag allemaal gedaan hebt. Zo hoef je elkaar niet per se te zien om alsnog van alles te kunnen genieten in het dagelijks leven van je vriendinnen. Gezellig toch?