Met deze goede voornemens geef je jouw love life een enorme boost

Relaties door Anne-Fleur

Inmiddels zijn we al goed en wel het nieuwe jaar ingegaan, maar wij vinden dat je ook in februari nog je goede voornemens mag updaten. We schreven eerder al over financiële voornemens, maar wat dacht je van relationele goede voornemens? Je relatie op de juiste manier onderhouden is natuurlijk heel belangrijk. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Lees ook: Hoe gaat het met je goede voornemens? 8 tips om ze vol te houden

Goede voornemens voor je relatie

Het maakt niet uit of je al jáááren in een relatie zit, of nog maar net twee weken verkering hebt. Goede voornemens stellen voor je relatie dit jaar kan nooit kwaad, toch? Nobody is perfect en zo geldt dat ook voor relaties. Om op lange termijn een gelukkig partnerschap te hebben, is het belangrijk dat je 'investeert' in je lover. Niet per se met geld, maar wel met liefde, aandacht en een klein beetje moeite. We hebben een aantal goede voornemens voor je op een rijtje gezet, waarmee je jouw love life een enorme boost kan geven.

Nieuwe dates plannen

Als je al een tijdje in een relatie zit (samenwonend of niet), wordt je op een gegeven moment wat lakser. Je voelt je comfortabel bij je partner. Dat is natuurlijk superfijn en alles wat je wil, maar het is óók belangrijk om de spark wel levendig te houden. Dit doe je door niet elke avond op de bank te zitten netflixen, maar door nieuwe, originele dates te plannen. Het vergt misschien wat meer moeite, maar als je samen zestig jaar verder bent, dan is het toch mega tof om op terug te kijken?

Uit je comfortzone stappen

In een relatie is het belangrijk dat jij en je partner het beste in elkaar naar boven halen. Het kan een goed voornemen voor jullie zijn om elkaar beiden uit jullie comfortzones te trekken. Of dat nu verschillende comfortzones zijn of niet. Probeer samen nieuwe dingen uit en daarmee heb je ook gelijk een originele date mee te pakken.

Investeer in de love language van je partner

Tegenwoordig is dé key van een gelukkige relatie het kennen van de love language van je partner (en andersom natuurlijk). Probeer dit jaar er écht achter te komen wat jouw partner zich geliefd laat voelen én hoe hij of zij zelf liefde geeft. Je kunt hier met verrassingen, dates of gewoon in het dagelijks leven beter op inspelen. En zeg eens eerlijk: wie wil zijn liefje nu niet geliefd laten voelen?

Leer elkaar weer kennen

Wanneer je in een nieuwe relatie zit is dit nogal vanzelfsprekend, maar voor mensen die al lang in een relatie zitten kan het een goed idee zijn om je partner weer opnieuw te leren kennen. Iedereen verandert door de jaren heen, en ook al bespreek je alles met elkaar, soms heb je geheel nieuwe inzichten dan je twee jaar terug bijvoorbeeld had. Het kan een super idee zijn om te doen alsof je elkaar net kent en natuurlijk weer helemaal opnieuw verliefd te worden. Cute!