Valentijnsdag: Dit zijn de leukste dates voor V-Day

Relaties door Maya Luz

Het is vandaag alweer Valentijnsdag! Heb jij vandaag een date maar nog geen idee wat jullie moeten doen? Geen paniek, want wij schieten te hulp met een hoop leuke inspiratie. Dit zijn de leukste dates voor V-Day.

Lees ook: De leukste romantische films voor Valentijnsdag

Ga op spa date

Niks is beter dan lekker een dagje relaxen met je partner. Ga naar de sauna, laat je masseren en kom even goed bij. Zit een dagje bij de spa er niet in? Geen probleem! Jullie kunnen altijd een spa dag in huis nabootsen. Dat is misschien zelfs leuker.

Plan een gratis date

Dates kunnen vaak best duur zijn. Maar met Valentijnsdag wil je natuurlijk alsnog iets leuks doen. Dit kan ook zonder je portemonnee leeg te trekken! Ga bijvoorbeeld op gratis date. Zoek een aantal activiteiten uit die jij en je date kunnen doen die geen geld kosten. Hiermee creëer je een leuke uitdaging voor jezelf, en ga je misschien iets doen waar je eerst nooit aan zou hebben gedacht.

Ga op boekenwinkel date

Voor de boekenwurmen onder ons is een boekenwinkel date perfect voor Valentijnsdag. Ga naar jullie favoriete boekenwinkel en zoek een boek voor elkaar uit. Omdat het de dag van de liefde is kunnen jullie ervoor kiezen om specifiek een romantisch boek uit te zoeken. Verras elkaar vervolgens met de uitgekozen boeken en bespreek ze met een lekkere koffie.

Ga naar een comedy show

Humor is onmisbaar in een goede relatie. Jullie moeten samen kunnen lachen toch? Dan is een comedy show een superleuke Valentijns date. Aangezien het vandaag al zover is, is het erg leuk om jezelf en je date te laten verrassen. Kijk naar waar er kleinschalige shows zijn waar je nog naartoe kunt vanavond. Wie weet ontdekken jullie je nieuwe favoriete comedian, of jullie kunnen achteraf lachen over hoe slecht het was.

Herbeleef jullie favoriete date

Als jullie al langer bij elkaar zijn, is er vast wel een date die jullie ooit hebben gehad die veel mooie herinneringen oproept. Misschien was het jullie eerste date, of een date waarbij jullie iets bijzonders gingen doen. Wat het ook was, voor Valentijnsdag is het superromantisch om deze mooie herinnering opnieuw te beleven. Maak bijvoorbeeld een reservering bij het restaurant waar jullie toen zijn wezen eten of zet de film op waar jullie die avond naartoe zijn gegaan.

Ga op museum date

Wat ons betreft is een museum de ideale plek voor een date, zeker met Valentijnsdag. Dit is vooral goed voor koppels die houden van rustige dates. Ga naar een museum dat aansluit op jullie interesses. Denk aan moderne kunst, of juist klassieke kunst, een historisch museum of een wetenschappelijk museum. Veel musea hebben ook leuke activiteiten om te doen, denk bijvoorbeeld aan Nemo Science Museum in Amsterdam. Zo maak je van je museum date een waar avontuur.

Ga naar een rommelmarkt en zoek leuke spulletjes voor elkaar uit

Rommelmarkten zijn altijd leuk om overheen te struinen. Om deze date iets spannender te maken, kunnen jullie er een kleine challenge van maken. Spreek bijvoorbeeld af om iets uit te zoeken voor elkaar. Denk aan iets dat je date echt nodig heeft of iets dat je aan hen doet denken.

Lees ook: Zo kies je hét perfecte Valentijnscadeau voor je partner