Zo ontstaan de meeste relaties

Relaties door Juliët

Spontaan iemand tegen het lijf lopen of juist een poging wagen via een datingapp? We vergelijken ons liefdesleven vaak met een romantische film. Toch blijken de meeste relaties niet zo te beginnen. Maar hoe vinden nou de meeste mensen hun ware liefde? Weten hoe het zit? Lees dan gauw verder!

Zo ontstaan de meeste relaties

Als je elkaar hebt gefriendzoned, dan zit dit er misschien niet in. Toch blijkt uit een studie van de Canadeze Universiteit dat de meeste relaties voortkomen uit een vriendschap. Gemiddeld duurde het een tot twee jaar voordat er uit een vriendschap een relatie rolde. Daarvoor bleek er geen sprake te zijn van aantrekkingskracht. Wat nog niet is, kan natuurlijk nog wel komen. Veel koppels leren elkaar eerst kennen als vrienden voordat het romantisch wordt. Dit kan zowel gebeuren op je werkplek als in je sociale kring. Het ontstaan van liefde uit een vriendschap is niet nieuw. Het biedt een veilige en vertrouwde omgeving waarin mensen elkaar beter leren kennen zonder de druk van romantische verwachtingen. De basis van vertrouwen is heel belangrijk voor een langdurige relatie.

 

Hoe zit het met vriendschap en relaties?

Mensen leren elkaar kennen op een niet-romantische manier. Door het delen van ervaringen en interesses en vooral waarden kun je elkaar beter leren kennen. Denk aan je persoonlijkheden en je behoeften. Dit is essentieel voor een relatie. In een vriendschap hebben mensen vaak de vrijheid om zichzelf te zijn zonder dat ze druk voelen om indruk te maken. Dit zorgt uiteindelijk voor een authentieke en oprechte band. Bovendien is een vriendschap vaak gebaseerd op een gedeelde geschiedenis en vertouwen. Door elkaars ups en downs te delen, groeien mensen dcihter naar elkaar toe en ontwikkel je een gevoel van loyaliteit.

Wie weet zit de liefde van je leven wel gewoon in je eigen vriendengroep. Het is vaak nog dichter bij dan je denkt. Stel je in ieder geval open en dan zie je vanzelf wel waar het schip strand. Misschien moet je dus niet gelijk op zoek gaan naar de perfecte partner, maar eerder naar de vriend die je begrijpt, ondersteunt en inspireert.

 

Om het verhaal af te sluiten hebben we nog een paar leuke feitjes over relaties en vriendschappen voor je: 

  • Wist je dat één op de drie mensen hun partner hebben ontmoet tijdens een dronken nachtje uit? Wie zei er dat de liefde nuchter moet zijn?
  • Wist je dat het delen van pizza een van de meest effectieve manieren is om een band te bouwen op een eerste date? 
  • Er is bewezen dat mensen die regelmatig knuffelen een hogere levensverwachting hebben. Dus waar wacht je op? Knuffelen maar!