Help Mijn Man Is Klusser-kijkers verbijsterd over stel met torenhoge schuld: "waar liggen prioriteiten?"

Media door Jennifer

Meestal gaat het bij Help! Mijn Man is Klusser om een klusprobleem, maar in de nieuwste aflevering gaat het om iets groters. Bij het jonge koppel Marc en Fenneke stapelen de problemen zich namelijk razendsnel op. Door een torenhoge schuld van 150.000 euro zitten zij namelijk helemaal in de knoop. En dat terwijl er inmiddels tijdsdruk is ontstaan door de komst van een tweede kindje. Oh no! Gelukkig is daar het klusteam van John Williams voor de helpende hand.

Marc en Fenneke in 'Help! Mijn Man is Klusser'

In de nieuwste aflevering van Help! Mijn Man is Klusser leren we het jonge koppel Marc en Fenneke kennen. Drie jaar geleden kopen zij samen een huis in de hoop, dat ze allebei een mooiere toekomst krijgen. Het was daarbij nooit de bedoeling om klussers te worden. Alleen werden ze op een gegeven moment verplicht om de hamer en zaag erbij te pakken. "Door omstandigheden moesten we dat gaan doen," vertelt Fenneke aan presentator John Williams. Helaas krijgen ze echter te maken met een heleboel tegenslagen. Daardoor zijn ze nu al drie jaar bezig met een verbouwing van de bovenverdieping. "Er gingen zoveel dingen mis. Het leek wel in scène gezet," zegt Fenneke. "Bij elke stap die moest gebeuren was er iets aan de hand."

Alleen kunnen ze het niet meer in hun eentje oplossen door onder meer de torenhoge schuld. Zo hebben ze bij hun beide ouders, Marcs broertje en een vriend in totaal 150.000 euro geleend. Wow! En terugbetalen zal voorlopig niet gaan, want ze hebben alle kleine beetjes nodig. Vooral nu er weer een tweede kindje op komst is.

150.000 euro schuld

De 150.000 euro schuld bij familie en vrienden is ook niet hun enige schuld. Daarnaast moeten ze natuurlijk ook nog de hypotheek afbetalen. Toch hadden ze dat geleende geld wel nodig. Op een gegeven moment bleek de fundering van het huis namelijk niet goed. Dit moesten ze vervolgens zelf oplossen, doordat ze eerder zelf een bouwkundig rapport lieten opmaken. En de nieuwe heipalen onder het huis heeft Marc en Fenneke logischerwijs veel geld gekost. Voor die verbouwing moest namelijk ook de hele begane grond eruit, terwijl ze deze net klaar hadden. Shit! Maar gelukkig hadden ze dus het geld van hun ouders.

Marc en Fenneke doen wel hun best om alle eindjes aan elkaar te knopen. Ze werken allebei hard. Alleen hebben ze beide ook fysieke kwalen. Zo hebben ze het afgelopen jaar allebei een operatie ondergaan. "Het is best pittig om überhaupt het huishouden te draaien. Laat staan dat je nog aan klussen toekomt," vertelt Fenneke. "En als je dan ook allebei fysiek iets mankeert... Het afgelopen jaar hebben we gewoon bijna niets kunnen doen."

Marc heeft dus rugproblemen, waar hij inmiddels wel mee is geholpen. Toch moet hij nog altijd oppassen, dat hij het zichzelf niet te zwaar maakt. Fenneke had op haar beurt een cyste in haar buik. Deze moest eruit, wat wel een pittige operatie was. "Dat heeft ook wat hersteltijd gekost," zegt ze erover. Eigenlijk weet Fenneke niet, hoe het nou precies is misgegaan. Waarschijnlijk is het de opeenstapeling van problemen, die er vervolgens mentaal heeft ingehakt. "We hebben gewoon zoveel pech gehad," zegt ze.

Kijkers vol verbazing

Op socialmediakanaal X gaan kijkers van Help, Mijn Man is Klusser! helemaal los op de situatie van Marc en Fenneke. De meeste kijkers reageren nogal verbijsterd. Ze snappen niets van de keuzes, die het stel heeft gemaakt. Zo is Fenneke dus zwanger van een tweede kindje, maar waarom denken ze eigenlijk aan gezinsuitbreiding? "Waar liggen je prioriteiten?" vraagt iemand zich af. Ook vinden ze de situatie eigenlijk een schande voor het klusprogramma. "Dus als je budget op is qua verbouwing, dan bel je John? Gaan we nu niet een beetje aan de essentie van dit programma voorbij?" aldus Monica op X.

Klussen in elk vrije uurtje

Ondertussen is vooral Fenneke emotioneel over de situatie en bang dat ze nooit iets terug kan doen. Ze hebben nu bijvoorbeeld wel een speciale logeerkamer gecreëerd voor hun ouders, die helemaal uit Limburg komen voor hulp. Alleen is het wel een nogal kleine kamer met een 'Hobbit'-deur. Gelukkig krijgen ze nu hulp van John en zijn klusteam uit Help, Mijn Man is Klusser!: ze blijken de redders in nood. Op de bovenverdieping willen ze dus in ieder geval een slaapkamer voor het koppel en een kinderkamer. Daarnaast moet er uiteindelijk ook een werkkamer komen voor Fenneke, maar dit heeft niet de hoogste prioriteit.

Ondanks dat de zwangere Fenneke zelf iets minder mee kan klussen - dat vindt ze zeker jammer - komt het project wél zo goed als af. Of nou ja, de master bedroom en kinderkamer. Alleen de werkkamer en gang zijn nog niet klaar, maar volgens Marc heeft hij in ieder geval nog zo'n twee weekenden nodig. Hij is volop aan het klussen in zijn vrije uurtjes! Daarnaast hebben ze dankzij een budgetcoach ook wat handvatten gekregen voor hun financiële problemen. Zo moeten ze werken met spaarpotten. "Dus over een aantal weken, een paar maanden, is die gang af. Dan is boven af," concludeert John, waarop Fenneke reageert: "Daar heb ik alle vertrouwen in."

Lees ook: Help Mijn Man Is Klusser-kijkers verbijsterd over bizarre situatie: "die man maakt mij woest"

Beeld: Screenshot uit 'Help, Mijn Man is Klusser!' RTL / Videoland