Henk geeft zichzelf op voor Help, Mijn Man Is Klusser: "huwelijk gaat kapot"

Media door Elsemieke

Na al die jaren 'Help, Mijn Man Is Klusser' presenteren is John Williams terug met een kakelvers seizoen op de buis. In een nieuwe aflevering geeft Henk zichzelf op, omdat zijn vrouw Peggy dénkt dat hij een klusser is. En dat terwijl Henk helemaal niet zo handig is. 

Henk geeft zichzelf op voor Help, Mijn Man Is Klusser

Voor de eerste keer ooit schakelt een man de hulp van John Williams en zijn team in, tot grote verbazing van de presentator. "Ik presenteer het programma al wat jaartjes, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt", zegt hij. "Mijn vrouw, die denkt dat ik een klusser ben", vertelt Henk, die zichzelf voor het programma heeft opgegeven. "Na vijfenhalf jaar is er niks af. Het is koud. Het huwelijk gaat kapot zo, want het werkt niet zo."

Lena (23) heeft spijt van Brazillian Butt Lift: "arts heeft mijn lichaam verminkt"

Volgens Henk laat zijn vrouw hem heel vaak een YouTube-video zien met hoe iets moet, maar ze geeft hem ook veel commentaar. "Ik voel me gekleineerd. Het is iedere keer niet goed genoeg wat ik doe en het is amateurwerk. Dat weet ik ook, maar ik kan ook niet meer dan mijn best doen." Peggy denkt er inmiddels over om de relatie te beëindigen. Van de camera's is ze in eerste instantie niet gecharmeerd, maar uiteindelijk stemt ze toe om het programma af te maken. "Er moet wel echt iets gebeuren." Maar al snel wil ze opnieuw niet meer praten met camera's erbij. "Dit is niet de afspraak geweest. Ik wil op die manier niet neergezet worden. Ik heb niet om relatietherapie gevraagd."

Slechte relatie

Uiteindelijk worden zelfs de verbouwingen stilgelegd. Dan wordt Henk boos. "We gaan nu niet weer hetzelfde filmpje afspelen!" Dan beslist Peggy om niet meer mee te werken aan het programma. "De relatie is even heel slecht", zegt Henk dan. "Ik verwacht niets meer." Henk ziet het niet meer zitten: “Ik verwacht niets meer. Bedankt voor jullie inzet en hopelijk tot spoedig.” Het team van Help Mijn Man is Klusser moet dus voorlopig vertrekken. 

Twee maanden later keert het team van John Williams terug in Voerendaal. Ze mogen het afmaken, maar blikken eerst terug. Waarom nu wel? “We moeten samen verder.” Henk en Peggy klussen niet meer mee en het team maakt de woonkamer af, maar de rest van de woning vraagt nog veel kluswerk.