Help Mijn Man Is Klusser-kijkers verbijsterd over bizarre situatie: "die man maakt mij woest"

Media door Jennifer

In het populaire tv-programma Help Mijn Man Is Klusser lopen de emoties vaak hoog op. De hulp van John Williams en zijn klusteam wordt niet voor niks gevraagd. Meestal is het namelijk hard nodig. Al overtreft de meest recente aflevering waarschijnlijk alles: de 87-jarige Ann voelt zich totaal machteloos. En dat allemaal door zoon Jean Paul, die van zijn moeders huis een gigantische bouwval heeft gemaakt.

Jean Paul en Angelique in Help Mijn Man Is Klusser

In de nieuwste aflevering van Help Mijn Man Is Klusser zien kijkers een bizarre situatie tussen Jean Paul en zijn zus Angelique. In eerste instantie krijgt hij de opdracht om het huis van hun 87-jarige moeder Ann te verbouwen. Daar gaat hij mee aan de slag, alleen is hij daar inmiddels maandenlang mee bezig zonder enig resultaat. Het enige wat hij doet is slopen, waardoor het huis nu een gigantische bouwval is. Daardoor woont hun moeder tijdelijk bij Jean Paul en zijn gezin. Alleen wil ze het liefst zo snel mogelijk naar haar eigen huis. "Ze heeft regelmatig gevraagd wanneer haar huis nu eens een keertje klaar is," aldus dochter Angelique. Daarom roept ze nu om hulp bij presentator John Williams en zijn klusteam.

Moeder Ann is momenteel ook niet de gezondste meer. Zo kreeg ze ooit een delier en zat ze na het ziekenhuis vervolgens nog zo'n twee maanden in een revalidatiecentrum. Nog steeds is ze slecht ter been, waardoor het bovenhuis van Jean Paul niet ideaal is. Zowel de moeder als Angelique zijn erg verdrietig door de situatie. "Je merkt ook: ze heeft niet zoveel zin meer in het leven," vertelt Angelique in tranen. "Ze zegt ook: als ik niet in mijn eigen huis kan, wat heb ik voor doel?"

Irritaties tussen broer en zus

Wanneer Help Mijn Man Is Klusser-presentator John kennismaakt met 'klusser' Jean Paul, ontdekt hij hoe erg de situatie daadwerkelijk is. "Lariekoek," reageert Jean Paul op het vriendelijke verzoek van zijn zus in een videoboodschap. Vervolgens begint hij over een heel plan voor de verbouwing van hun moeders huis. Alleen lijkt het alsof hij vooral in theorie bezig is. In de praktijk gebeurt nog altijd niets. In de bouwval liggen nog steeds restjes poep van de buren, wat ooit naar bovenkwam bij de sloop van het toilet. Eww!

De irritaties tussen broer en zus blijven overigens, zelfs wanneer Jean Paul instemt met de verbouwing door het klusteam van Help Mijn Man Is Klusser. Natuurlijk moet hij wel meehelpen en dat doet hij een beetje, al helpt zijn zus veel meer mee. Zo gaat hij op een gegeven moment naar de bouwmarkt met zijn zus, waar ze een heleboel bouwmateriaal kopen. Alleen moet hij vervolgens plotseling eerder weg. Hij laat daardoor zijn zus in de steek met het zware bouwmateriaal. En dit is niet het eerste incident! Op een later moment laat hij namelijk niet alleen zijn zus, maar ook het hele klusteam in de steek. Wát?

Familiediner nodig?

Hierdoor besluiten John en Angelique in overleg met moeder Ann, dat Jean Paul zich er gewoon niet meer mee mag bemoeien. Vervolgens komt het huis gelukkig wel af met dank aan het klusteam en Angelique. De bizarre situatie tussen broer en zus in Help Mijn Man Is Klusser valt wel op bij kijkers op socialmediakanaal X. Ze staan vooral achter de zus en zijn soms verbaasd hoe rustig ze kan blijven. "Weet niet of ik zo rustig zou kunnen blijven," reageert iemand, terwijl een ander zegt: "Die man maakt mij woest." Nog een andere kijker ziet liever Jean Paul naar Curaçao vliegen in plaats van zijn zus, die daar tegenwoordig woont. Ook vindt iemand broer en zus zeer geschikt voor een ander populair tv-programma: "Broer en zus zijn volgend seizoen bij Het Familiediner." Ha!

Lees ook: Emoties lopen hoog op in Help Mijn Man Is Klusser: "anders ga ik alleen wonen"

Beeld: Screenshot uit 'Help Mijn Man Is Klusser' RTL / Videoland