5x Koreaanse series die jij gezien moet hebben

Media door Kyra

De Koreaanse ‘wave’ is al een tijd bezig om de westerse wereld over te nemen. Koreaanse pop wordt steeds geliefder, beauty guru’s ontdekken Koreaanse skincare en televisieshows komen overwaaien(Masked Singer). Ook de Koreaanse filmindustrie vindt zijn plekje in onze samenleving. Na het geweldige ontvangst van Parasite en Squid Game ontdekken steeds meer mensen de charme van de filmmakers. Ben je geïnteresseerd in meer Koreaanse series, maar weet je niet waar je moet starten? No worries! Wij hebben een lijstje voor je samengesteld. En niet getreurd, al deze shows zijn te vinden op Netflix!

Lees ook: Even geen Netflix: deze hobby’s kan je ’s avonds nog doen

De Koreaanse series

Crash landing on you (2019)

De show die eigenlijk iedere K-drama fan wel gezien moet hebben. De moderne Romeo en Juliet, maar dan met een happy ending. Yoon Se-ri is een succesvolle entrepreneur met haar eigen bedrijf ‘Seri’s choice’. Tijdens een middag paragliden slaat het weer ineens om en belandt ze over de grens met Noord-Korea. Daar vindt Ri Jeong-hyeok haar gedurende zijn dagelijkse ronde langs de grens. Hij helpt haar verstoppen en zorgt ervoor dat Se-ri haar weg terugvind naar het zuiden. Tijdens dit avontuur ontstaan er meer gevoelens dan alleen angst.

My name (2021)

Zeg maar gedag tegen zoetsappige series. ‘My name’ is een serie vol met plottwists. De hoofdpersoon, Yoon Ji-woo, ondergaat veel veranderingen in haar leven. Haar vader overlijdt plots, waardoor Ji-woo erachter wil komen waarom hij overleed en door wie. Ze komt bij een drugsbende die connecties met haar vader had. Ze verandert haar achternaam om minder op te vallen. Met de hulp van de leider, Choi Mu-jin, probeert ze erachter te komen. Ze gaat undercover bij de politie en verandert haar naam wéér, naar Oh Hye-jin. Het klinkt misschien chaotisch, maar als je eenmaal begint zit je he-le-maal in de serie. Met acht afleveringen is het de kortste show in het rijtje.

Love to hate you (2023)

Natuurlijk is er ook een serie die wél voor de romcom liefhebber geschikt is. Zoals de titel al zegt, is het klassieke genre ‘enemies to lovers’ van de partij. Yeo Mi-ran is een advocate en begint te werken bij een bedrijf, gespecialiseerd in het verdedigen van beroemdheden. Mi-ran heeft vrij weinig met het andere geslacht, behalve dat ze seks met hen heeft. Nam Kang-ho is de top acteur in Zuid-Korea. Hij heeft duizenden fans en vrouwen worden wild van hem. Zo wild dat Kang-ho wel klaar is met al die vrouwen. Mi-ran hoort hem vrouwonvriendelijke uitspraken doen en zet hem gelijk op haar ‘bad guy’ lijst. Door heel vriendelijk met hem te doen, hoopt ze meer geheimen te ontdekken en hem te exposen. Dit gaat natuurlijk niet volgens plan, maar meer vertellen we niet!

Tomorrow (2022)

‘Tomorrow’ is misschien een niche, maar niet minder goed dan de rest op dit lijstje. Choi Jun-woong heeft geen succes in het vinden van een baan. Na een ongeluk belandt hij in een coma en ontmoet hij Magere Hein, die in dit verhaal een bedrijf is in plaats van één persoon, Koo Ryeon en Lim Ryeong-gu. Hij werkt met hen samen om ervoor te zorgen dat mensen geen zelfmoord plegen. Elke aflevering heeft een ander verhaal. Wel is er een rode draad te vinden in elk verhaal. Zo gaat het van een oude man naar een jonge vrouw met een kantoorbaan. Je wordt meegesleept in de serie en elke aflevering geeft je weer nieuwe emoties.

Move to heaven (2021)

Net zoals bij ‘Tomorrow’, heeft ‘Move to heaven’ elke aflevering een nieuw verhaal met connecties naar een groter verhaal. Als de vader van Han Geu-ru overlijdt, krijgt zijn oom, Cho Sang-gu, voogdij over Geu-ru. Geu-ru is 20, maar heeft autisme. Hierdoor is het van belang dat hij een voogd heeft wie hem goed begeleidt. Han Jeong-woo, de vader van Geu-ru, is de halfbroer van Sang-gu. Zij hadden al enige tijd geen contact meer door het verleden van Sang-gu. Geu-ru en zijn vader hadden een schoonmaakbedrijf samen, maar niet zomaar een schoonmaakbedrijf. Ze deden namelijk aan trauma schoonmaak; woningen waar iemand in is overleden, schoonmaken. Sang-gu neemt dit bedrijf nu over, maar dat komt met veel complicaties. De serie vertelt het verhaal van autisme goed. De acteur vertolkt de emoties en aspecten mooi en neemt je mee in zijn gevoelens.