Els geeft zoon op in Help, Mijn Man is Klusser': "hij leeft als een zwerver"

Media door Elsemieke

Na al die jaren 'Help, Mijn Man Is Klusser', is presentator John Williams weer terug met een heerlijk mooi seizoen op de buis. In een nieuwe aflevering draait het om Els, die ten einde raadt is vanwege haar zoon.

Els en Mark in Help Mijn Man Is Klusser

Kijkers in shock om pijnlijke discussie over kinderwens in 'Help Mijn Man is Klusser'

In de nieuwe aflevering van 'Help, Mijn Man is Klusser!' volgen we Els en haar zoon Mark. De 26-jarige Mark heeft na veel moeite een huis weten te kopen. Mark zit tegen een depressie aan omdat het huis maar niet afkomt in Bergen op Zoom, hij woont 'als een soort zwerver in zijn eigen huis'. Hij schaamt zich zo voor zijn situatie, dat hij zijn tweelingbroer Rick en moeder niet meer binnen wil laten. Reden genoeg voor zijn moeder om hem op te geven. "Ik maak me heel veel zorgen. Het gaat gewoon echt niet goed. Hij raakt depressief eigenlijk. Hij gaat ’s avonds een stukje wandelen om zijn hoofd leeg te maken, want in zijn huis is niet één plekje waar ‘ie tot rust kan komen."

Geen hulp

Els is ook bang dat haar zoon ziek gaat worden in zijn huis. “Als je die slaapkamer ook ziet. Het is een stofboel waar hij tussen slaapt. Niks is schoon”, zegt ze verdrietig . “Niks is leefbaar.” Mark heeft geen enkele kluservaring en vindt het lastig hulp te accepteren. "Ik ben hele dagen op de weg, ’s ochtends om 5.00 uur sta ik op en ga ik naar het werk toe. Om een uur of 19.00 uur kom ik weer thuis. Dus ik kom hier, ga eten, ik ga douchen, ga slapen", vertelt Mark over zijn huis. "In de weekenden probeer ik een beetje leuke dingen te plannen. En als ik niks gepland heb, dan probeer ik de motivatie te zoeken ook iets te doen in het huis. Maar dat lukt niet heel goed moet ik zeggen."

Gelukkig accepteert Mark wel de hulp van John en zijn team van Help Mijn Man Is Klusser. Prioriteit krijgt de woonkamer, en ook oudere komt oudere broer Stefan helpen. En het resultaat mag er zijn, want de woonkamer is flink opgelapt. "Holy shit", reageert Mark. "Echt heel vet dit. Dit is zó gaaf." Ook moeder Els is vol verbazing. "Wat mooi. Dit is niet normaal, wat fantastisch. Echt geweldig."