Kijkers in shock om pijnlijke discussie over kinderwens in 'Help Mijn Man is Klusser'

Media door Elsemieke

Met tenenkrommende afschuw keken kijkers naar een nieuwe aflevering van 'Help, Mijn Man is Klusser'. Myrthe wil graag een gezin beginnen met haar Job, maar dan moet hun woning worden afgemaakt. Toch blijkt haar liefje hier niet zo over te denken, althans wat betreft de gezinsuitbreiding. De aflevering is dan ook haast therapeutisch geworden.

Help Mijn Man is Klusser': relatieproblemen

Myrthe en haar man Job kopen in 2019 een oude buurtsuper, waarvan ze de benedenverdieping al helemaal verbouwd hebben. De bovenverdieping is helaas nog verre van bewoonbaar, tot frustratie van Myrthe. Job vindt het allemaal wel best. Zijn vriendin zou graag een kindje krijgen, maar liever pas als die bovenverdieping af is. "Beneden duurde ook al tweeënhalf jaar. Boven is een pittigere kluif voor hem dan beneden. Ik wil niet in die negen maanden er maar van uitgaan dat dit dan iets wordt."

Pas echt ongemakkelijk wordt het wanneer blijkt dat haar Job eigenlijk helemaal niet zit te wachten op de door Myrthe zo gewenste gezinsuitbreiding. "Als je aan kinderen begint, dan is je jeugd wel echt klaar. En ik ben gewoon niet veel thuis." Dit tot grote afschuw van Myrthe. "Dit snap ik niet hoor, want dat heeft hij nog nooit zo verteld", zegt ze geïrriteerd. 

Nog geen kinderwens?

Job draagt dan ook weinig bij aan het klus team van Help Mijn Man is Klusser, al gaat hij wel akkoord met de geboden hulp. "Je brengt geen energie, terwijl Myrthe staat te springen en er zin in heeft", zegt John. Dan blijkt dat hij helemaal niet zit te wachten op een baby. "Ik denk dat als ik het allemaal zelf in de hand heb, dat ik er nooit klaar voor ben. Ik zou het wel graag willen, maar ik was er niet op voorbereid dat zij het al zo graag zou willen." Bovendien vindt hij het wel een lekker idee om straks op zaterdag niks te hoeven. Myrthe is wel blij dat hij eerlijk is. Aan het einde van de aflevering is te zien dat de bovenverdieping goed gelukt is.