Real Housewives-Tamara Elbaz schrikt van sterrenbeeld date in First Dates: "geen goede ervaringen mee"

Media door Jennifer

Iedereen verdient natuurlijk een leuke liefdespartner, zo ook vrijgezelle BN'ers. Daarom heeft First Dates ook deze Valentijnsdag weer een speciale aflevering met bekende mensen zoals Tamara Elbaz (41), bekend van The Real Housewives of Amsterdam. Zij heeft een blind date met David (41), die op het eerste gezicht een leuke, intelligente man lijkt. Alleen blijkt de match toch niet perfect en mogelijk komt dat door zijn sterrenbeeld. Huh, wát?

Tamara Elbaz in First Dates VIPS

Speciaal voor Valentijnsdag komen de makers van First Dates weer met een speciale aflevering met BN'ers. Zo zien we dit jaar bijvoorbeeld rapper Baas B (van Lange Frans & Baas B), maar ook Tamara Elbaz uit The Real Housewives of Amsterdam. De 41-jarige dame is inmiddels zo'n jaar uit elkaar met de vader van haar zoontje Alexander en wel toe aan een nieuwe relatie. Na de breuk heeft ze naar eigen zeggen geen enkele keer gedate, dus ze vindt het First Dates-avontuur wel erg spannend.

In het restaurant heeft ze een blind date met de 41-jarige David uit Almere. Als commercieel directeur is het wel iemand met een goede, serieuze baan, maar gelukkig voor Tamara heeft hij ook een romantische kant. Hij is in de liefde traditioneel, zegt hij in zijn introductie. Zo zorgt hij altijd voor een bos bloemen of lekker diner. Ook het restaurant wandelt hij binnen met een mooie, rode roos. Daar is Tamara wel van onder de indruk. Ze noemt het een "absoluut pluspunt". Oeh!

Beauty en brains

Tamara en David lijken ook een goede match en kunnen in ieder geval lekker kletsen. Al is het vooral Tamara die het gesprek op gang houdt. Ze praat erg veel, merkt ook David. "Gooi er een muntje in en ze begint te praten," aldus Tamara's date. Wel hebben de makers volgens hem goed hun best gedaan. Zo heeft ze, voor zover hij het ziet, de beauty én de brains. Tamara is inderdaad een zelfstandige, ondernemende vrouw, die een eigen webshop runt met supplementen. Al had David van tevoren geen flauw idee, wie Tamara was. Hij herkende haar niet van tv. Voor hem zijn BN'ers ook gewoon mensen.

Sterrenbeeld

Naast dat de gesprekken goed lopen, hebben ze ook wat overeenkomsten. Zo vinden beide personen belangrijk om gezond te leven en hebben ze toevallig allebei iets verdrietigs meegemaakt met hun vader. Daarnaast hebben ze allebei ook een kind uit een vorige relatie. Zo heeft David een dochter, Victoria, die op dat moment de "belangrijkste vrouw in zijn leven" is. Aww. Al is het nu mogelijk dat zijn dochter dus concurrentie krijgt van Tamara. Maar dat moeten we nog even afwachten. Op een gegeven moment komt er namelijk ook een hobbel op de weg, wanneer Tamara het sterrenbeeld van haar date ontdekt. Wat blijkt? Hij heeft hetzelfde sterrenbeeld als haar ex, namelijk steenbok. Ah oh! "Daar heb ik geen goede ervaringen mee," reageert Tamara, waarop David grapt: "Daar hebben ze mij natuurlijk wel op uitgezocht."

Helaas blijken de sterrenbeelden ook deze keer geen match. Achteraf zegt Tamara in een biecht, dat ze geen 'spark' voelt. Daarom wil ze geen vervolgdate. Dat terwijl David haar toch graag beter had willen leren kennen. Hij vindt het dus wel jammer. Al begrijpt hij haar gedachten: "Die 'spark' miste ik ook wel een beetje."

Lees ook: Makers First Dates schrappen nepdate Justus en Jens uit aflevering: date blijkt slechte studentengrap