Makers First Dates schrappen nepdate Justus en Jens uit aflevering: date blijkt slechte studentengrap

Media door Jennifer

Meestal komen in First Dates alleen maar leuke dates voorbij. Dat lijkt nu op het eerste gezicht ook het geval, alleen blijkt het toch even anders. De makers zijn namelijk bedonderd door twee studenten, die op nepdate gingen in het populaire restaurant. BNNVARA kan de grap waarderen, maar schrappen uit eigen principe tóch de date uit de aflevering van vrijdagavond.

Date van studenten geschrapt uit First Dates

Het populaire datingprogramma First Dates is momenteel weer aan de gang op NPO3. Wederom zijn singles op zoek naar de liefde, onder het genot van een hapje en drankje van ober Victor. Alleen werden de makers dit seizoen flink voor de gek gehouden. De date van studenten Justus (18) en Jens (21) is namelijk geschrapt uit de aflevering van vrijdagavond 17 november, zo vertelt BNNVARA. Wat blijkt? De date is één grote grap en hartstikke nep. Justus en Jens zijn geen vreemden van elkaar, die plotseling smoorverliefd werden op elkaar. Ze kennen elkaar hartstikke goed én zijn daarnaast niet eens homoseksueel. Ze hebben geen verkering, maar zijn gewoon beste vrienden.

Binnen hun vriendengroep kregen de studenten een opdracht mee, zo vertellen ze aan het AD. Ze moesten op tv komen. Nou, dan meld je je aan als publiek bij een talkshow, zou je denken. Alleen gingen Justus en Jens voor iets groters: een optreden in First Dates. En dat is dus gelukt! Of nou ja, bijna gelukt. Hoewel BNNVARA de grap wel waardeert, zenden ze de date toch niet uit op tv. "We zenden alleen oprechte dates uit," vertellen ze aan de krant.

Eén grote grap

Toch vinden de makers van First Dates het wel een knappe stunt van de studenten. "Het is natuurlijk niet waar First Dates voor bedoeld is," vertelt een woordvoerder. Maar ze zijn blij dat het, volgens hun redactie, in ieder geval een match was. "Op deze manier is het een oprechte dater bespaard gebleven om met iemand op date te gaan, die niet de intentie had om de ware te vinden."

En binnen de vriendengroep hebben Justus en Jens 'eeuwige roem' gewonnen, zo vertellen ze. "Het is objectief een ontzettend goede grap," aldus Jens. Al hebben ze ook spijt van hun grap, die bedoeld was als 'kleinschalige grap'. "We wilden niemand pijn doen." Ze hebben ook vrede ermee, dat het niet op tv komt. Ach, inmiddels zijn de jongens ook bekend buiten hun vriendengroep.

Lees ook: B&B Vol Liefde-Jan was eerder te zien in First Dates (en hier zie je hoe dat verliep)