5x dingen die je met een vaatwastablet kunt reinigen

Vrije tijd door Anjali

Een vaatwastablet hoef je niet alleen te gebruiken in de vaatwasser, je maakt er nog veel meer dingen mee schoon! Dit kun je er allemaal mee.

Vaatwastablet voor de frituurpan

Een frituurpan is makkelijk schoon te maken met een vaatwastablet, zoals meerdere apparaten (maar daar gaan we het zo over hebben). Zorg eerst dat de frituurpan geleegd is, en vergeet niet dat het frituurvet niet door de gootsteen gegooid wordt. Vul de frituur vervolgens met water en let erop dat je dit niet tot aan de rand doet: het water zal gaan borrelen. Voeg het tablet toe aan het nog koude water en zet de frituur aan. Je zult merken dat het vet makkelijk loslaat, en de pan weer zo goed als nieuw is!

Zweetplekken

Heb je veel gesport of was je erg zenuwachtig? Grote kans dat er dan zweetplekken in je kleding zitten. Ook dit kun je er gemakkelijk uitkrijgen met een vaatwasblokje. Stop de kleding met het tablet in de wasmachine, en je zult merken dat de vlekken veel minder zijn geworden. Let er wel op dat dit alleen werkt wanneer de vlekken nog niet lang in de kleding zitten, wacht er dus geen week mee! Grotere en oudere vlekken zullen nooit helemaal weggaan, maar je kunt de wel vermidneren met deze lifehack.

Wasmachine

Als we dan toch aan het wassen zijn, kunnen we de wasmachine ook maar gelijk reinigen. Heeft 'ie een geur die wat minder fris is? De kans is groot dat de wasmachine een zeepbacterie bevat, ook wel vetluis genoemd. Om dit op te lossen stop je twee vaatwastabletten zonder plastic in het zeepbakje en draai je een programma met een temperatuur van 90 graden Celsius. Zorg ervoor dat je alleen de tabletten gebruikt, en dus geen wasmiddel, en dat er ook geen kleding in de trommel zit. Herhaal dit één keer per maand voor een optimaal resultaat.

Koffiezetapparaat en waterkoker

Wil je je koffiezetapparaat of waterkoker ontkalken? Ook dan kan een vaatwastablet helpen! Je hebt maar een klein stukje nodig, dus brokkel wat af en stop het in het waterreservoir. Vul dit reservoir vervolgens met water en laat het apparaat vervolgens goed doorspoelen. Sommige koffiezetapparaten hebben een spoel- of reinigfunctie, en deze zul je dan willen gebruiken. De waterkoker heeft dit waarschijnlijk niet, zet deze in dit geval dan gewoon aan, net als koffiezetapparaten zonder spoelfunctie. Wanneer het koffiezetapparaat of de waterkoker klaar is, giet je het vieze water weg en spoel je het reservoir grondig met water. Laat de apparaten ook nog even een keer of drie goed doorspoelen met alleen water, anders smaakt je bakje koffie of kopje thee niet zo lekker.