Leeanne (43) haar vape explodeerde in haar jaszak: "Geluk dat ik nog leef"

Media door Zita

Dat vapen niet goed voor je is, dat weten we inmdidels wel. Dat een vape ook kan exploderen, dat is (choquerend) nieuws voor sommigen. Het overkwam Leeanne: haar vape explodeerde in haar jaszak en vatte vlam. Omg! Als dat niet genoeg reden is om van vapes af te blijven..

Ontplofte vape

Een vape die explodeert, het klinkt niet als een feestje. Het overkwam Leeanne Anderson afgelopen maand. In de ochtend op de dag dat het gebeurde kwam ze net terug uit het ziekenhuis. Ze werd namelijk geopereerd aan haar pols. Na haar ziekenhuisbezoekje, reed ze naar haar zus om haar hond op te halen. “Ik ging zitten en mijn zus stond op het punt mij een kopje koffie te geven wanneer de hel losbrak”, vertelt ze.

Lees ook: Dit is hoe lang het echt duurt om een slechte gewoonte te doorbreken

Vlammen festijn

Uit het niets hoorden ze een harde knal. Leeanne was nog een beetje wazig van haar operatie, dus ze had niet gelijk in de gaten wat er gebeurde. “Toen vatte mijn jas ineens vlam”, vertelt ze. Haar zwager gooide iets haar kant op om het te doven en haar zus probeerde de jas uit te trekken. Eén kant was al helemaal gesmolten. “We trokken mijn kleren uit en mijn zus begeleidde me zo snel mogelijk naar de badkamer om mij in bad te gooien.” De vlammen kwamen hoger en hoger: vanaf haar knieën tot haar schouders – de gehele lengte van haar jas – stond in de fik.

Lees ook: Dit is waarom nicotine zo verslavend werkt 

Vape als boosdoener

Leeanne realiseerde al snel dat haar oplaadbare vape de boosdoener was. Alle vlammen zorgden ervoor dat haar huid op haar been helemaal aangedaan was en dat ze brandplekken op haar buik en linkerhand had. Toen Leeanne haar vape zag, was er niks meer van over. Leeanne kon dus rechtstreeks terug naar het ziekenhuis. Ze geeft aan dat ze geluk heeft dat ze nog leeft. Het had zomaar zo kunnen zijn dat er niemand bij haar was of dat de vape in haar mond was ontploft. Of gebeurde dit in haar slaap. Aan die rampscenario’s wil ze liever niet aan denken.

Leeanne gebruikt deze rampzalige gebeurtenis om mensen ervan te weerhouden om te vapen of ze in je zak te houden. Ze geeft toe dat ze niet op de hoogte was van de gevaren. “Het is best eng, zeker voor de jongere gebruikers.