Say what? Nieuw tv-programma in aantocht waar BN'ers in de gevangenis worden gezet

Media door Jennifer

Als je denkt dat elk tv-programma met BN'ers al voorbijgekomen is, heb je het mooi mis. Producent SimpelZodiak komt namelijk met toch wel iets origineels op de klippen. Zij zijn momenteel bezig met een nieuw tv-programma over BN'ers, die worden opgesloten in de gevangenis. Wacht, wát? Hier krijgen ze de ware sfeer mee van het leven in de gevangenis.

Nieuw tv-programma 'hel of hotel'

In Nederland kennen we wel het populaire realityprogramma Big Brother. Ook hier worden mensen opgesloten in een huis, waar ze continu worden gevolgd door camera's. Alleen gaat het er in dit huis een stuk luxer aan toe. Bij het nieuwe tv-programma van producent SimpelZodiak wordt het luxe leven van BN'ers voor even afgepakt. Hier leren ze hoe het werkelijk eraan toe gaat in de gevangenis. Het tv-programma is overigens gebaseerd op een Brits tv-format genaamd Banged Up. In Nederland heeft het als voorlopige werktitel 'hel of hotel'.

BN'ers in gevangenis

Mogelijk denken veel mensen dat de Nederlandse gevangenis op een hotel lijkt. Of dit echt het geval is, komen we dus achter in 'hel of hotel'. Vijf dagen lang worden bekende Nederlanders opgesloten in de gevangenis. Daar worden ze ieder gekoppeld aan ex-gedetineerden. Hierdoor krijgt de BN'er in kwestie ook verhalen mee uit het échte gevangenisleven. Het is dus niet zomaar een entertainmentprogramma, maar ook leerzaam voor de BN'ers én tv-kijkers. Interesting!

Zoals gezegd maakt SimpelZodiak dus het tv-programma. Zij waren eerder verantwoordelijk voor populaire tv-programma's als Expeditie Robinson en Special Forces VIPS. Wanneer 'hel of hotel' te zien is op tv, is voorlopig onbekend. Ook weten we niet hoe ver ze inmiddels zijn met de opnames van het tv-programma.

Lees ook: Fan van MAFS en Expeditie Robinson? Dan wil je deze bizarre, nieuwe realityserie zien