Zien! Netflix deelt trailer van de live-action remake van Avatar: The Last Airbender

Media door Jennifer

"Lucht. Water. Aarde. Vuur." Iedereen die bewust de zero's heeft meegemaakt, kent vast nog wel de tekenfilm Avatar: De Legende van Aang. Destijds was het een erg populaire serie op Nickelodeon. Maar ook nu is Aang nog steeds geliefd, zien we aan de filmremake uit 2010 én de komende live-action serie op Netflix. En mocht je het niet kennen, dan word je waarschijnlijk toch enthousiast door de zojuist uitgebrachte trailer.

Netflix komt met remake Avatar: The Last Airbender

In 2005 werd de eerste aflevering van de tekenfilm Avatar: The Last Airbender (of in het Nederlands Avatar: De Legende van Aang) uitgezonden in de Verenigde Staten. In de serie volgen we hoofdpersonage Aang en zijn vrienden. Zij moeten de Vuurheer verslaan, zodat de wereld wordt gered. Deze wereld is verdeeld in vier naties, die zijn genoemd naar de vier elementen: water, aarde, vuur en lucht. Aang is zelf een soort scheidsrechter, die zorgt dat alle naties/elementen in balans blijven. Nou ja, dat leert hij gaandeweg in de serie.

Destijds was de tekenfilm Avatar al enorm populair: niet alleen bij het publiek, maar ook bij recensenten. Mensen keken massaal naar de tekenfilm en vielen daarbij zelfs buiten de doelgroep van 6 tot 11 jaar. Niet gek dat er nu, na een filmremake in 2010, nóg een remake komt. Deze keer is het streamingdienst Netflix, die een live-action serie heeft gemaakt rondom Aang en zijn vrienden. En de zojuist uitgebrachte trailer belooft zeker veel goeds, mogelijk ook voor mensen die nog geen fan zijn.

Trailer en releasedatum

Acteur Gordon Cormier, die Aang speelt in de serieremake van Avatar: The Last Airbender, denkt dat de live-action de originele serie weer tot leven brengt. "En hopelijk brengt het een heleboel nieuwe fans die nog nooit van de serie hebben gehoord naar dit universum," vertelt hij tijdens het Tudum: A Global Fan Event in Brazilië. "Voor mij is dat best exciting. Ik ben persoonlijk fan van de serie en ben er net zo enthousiast over als jullie." Volgens de acteur was het afscheren van zijn haar een hoogtepunt tijdens de opnames. Hij moest natuurlijk helemaal kaal voor zijn rol. Ook vond hij het bijzonder, toen hij voor het eerst zijn boemerang vasthield: "Dat was amazing."

Zoals gezegd heeft Netflix inmiddels de trailer van Avatar: The Last Airbender gedeeld. En goed nieuws voor fans: de releasedatum is al snel, namelijk op 22 februari 2024. Oeh! Hieronder kun je de eerste beelden bekijken van de live-action remake:

Lees ook: Bingen maar: Totally Spies komt naar Videoland