Team van Kopen Zonder Kijken vindt droomhuis voor Tessa en Sicco: "boven verwachting"

Media door Rochèll

Het is maandagavond en dat kan maar één ding betekenen: een nieuwe aflevering van Kopen Zonder Kijken. In de negende aflevering van dit seizoen zien kijkers hoe Tessa en Sicco de zoektocht naar een huis uit handen geven aan het klusteam van het populaire programma. Hun wensen? Een vrijstaande woning, met minimaal 5 slaapkamers, een tuin en een creatieve ruimte.

Kopen Zonder Kijken: Tessa en Sicco

Vroeger sloeg de vonk al over, maar toch scheiden de wegen. Zowel Tessa als Sicco bouwt een toekomst op met een andere partner. Beiden krijgen ze kinderen. Toch lijkt de liefde nog altijd aanwezig te zijn. Een aantal jaren geleden kwamen ze toch weer bij elkaar. Na weekenden bij elkaar overnachten, zijn ze nu toch echt wel toe aan een woning voor hun samengestelde gezin. Een fijne plek voor hunzelf, maar ook voor hun kinderen. Die fijne plek, die hopen ze te vinden in Friesland. "We zoeken een huis waar we onze creativiteit in kwijt kunnen. Vooral geen standaard rijtjeswoning", legt Tessa uit. De twee oefenen beiden namelijk een creatief beroep uit.

Lees ook: Gijs en Sophie in de war na onthulling huis in Kopen Zonder Kijken: "geen idee waar we zijn"

Toneelstukje 

Het totale budget van Tessa en Sicco is 425.000 euro. Voor dit budget hoopt het stel een vrijstaande woning te vinden in Drachten of Opeinde. "Daar is niet heel veel aanbod, dus de keuze is niet reuze", aldus makelaar Alex van Keulen. Toch weet hij al redelijk snel een huis te vinden. Ook Bob is erg enthousiast over de woning. Terwijl er dus een huis is aangekocht, weten Tessa en Sicco nog van niets. Sterker nog, ze denken dat ze concessies moeten doen wanneer Alex voor de deur staat. Terwijl Alex de mogelijke consessies met het stel bespreekt, komt Martijn het huis binnen. "Alex wat doe jij hier, in godsnaam?", vraagt Martijn. Verrassing: de concessieklok staat op stil en het stel heeft een huis!

Huizen bekijken

De spanning zit er goed in tijdens het rondje langs de huizen. Heel warm worden Tessa en Sicco niet, van de huizen die ze voorbij zien komen. Het allerlaatste huis daarentegen? Die is perfect. En gelukkig voor Tessa en Sicco: dit is 'm geworden! "Als Alex dit heeft geregeld... Dit is gewoon thuis, toch?", aldus Sicco. Ze kunnen hun geluk dan ook niet op wanneer ze hun blinddoek af mogen doen en vliegen elkaar in de armen. "Dit is 'm gewoon. Dit is wel heel fijn, super!".

Het resultaat

Tijd voor de verbouwing en inrichting. Gelukkig voor Bob en Roos - en voor Tessa en Sicco - was er nog wat budget over. Bob zorgt ervoor dat er genoeg slaapkamers in het huis te vinden zijn en Roos creëert de gewenste creatieve ruimte in de tuin. Tijd voor de grote onthulling. Na het zien van hun nieuwe huis, worden de twee ontvangen door het team van Kopen Zonder Kijken. "Ik ben er misselijk van", aldus Tessa. "Van blijdschap toch?", vraagt Roos. Waarop de twee enthousiast knikken. "Iedereen heeft een plek."