Brrr! Student (23) springt binnen no time ijskoude gracht in en redt vrouw uit auto

Vrije tijd door Jennifer

In Nederland kleuren de straten en natuurgebieden momenteel wit door de sneeuw. We leven in een vrolijke winter wonderland, maar dat zorgt soms ook voor gevaarlijke taferelen. Zo slipt een vrouw (35) op donderdag weg met haar auto, waardoor ze in de gracht belandt. Oh no! Gelukkig is daar een heldhaftige student (23), die binnen no time een duik neemt in de ijskoude gracht in Delft.

Student redt vrouw uit ijskoude gracht

Waarschijnlijk doen een hoop mensen het de 23-jarige student niet na. Toch mag een 35-jarige vrouw van geluk spreken met de jongeman, die op donderdag voor haar in een ijskoude gracht springt. Het incident gebeurde allemaal voor zijn studentenhuis aan de Kolk in Delft. Een auto slipt door de gladheid weg en vliegt zo de gracht in. "Terwijl de auto erin vloog, ging die over de kop," vertelt de student aan Omroep West. "Ik zag het gebeuren en sprintte naar buiten en riep ondertussen iedereen uit het huis om mee te gaan."

Toen de studenten buiten aankwamen, lag de auto al op zijn kop in de het water. De student riep vervolgens hard of er iemand in zat. Op het moment dat de vrouw 'ja' terugriep, kwam hij meteen in actie. Hij trok zijn shirt uit en sprong het ijskoude water in. Brrr! In onderstaande video zie je de heldhaftige actie van de student uit Delft:

@hartvannederland

Hamertje tik

Zodra de student bij de auto aankwam, zag hij al gauw de vrouwelijke bestuurder. "Ze sloeg in blinde paniek met haar handen op het raam," vertelt hij aan de lokale omroep. Daardoor wist hij dat ze zichzelf niet uit de auto kreeg. Natuurlijk kon hij haar niet achterlaten en dus riep hij om hulp bij zijn mede-studenten. Eerst probeerden ze de autoruit stuk te slaan met een steen, maar dat lukte niet. Daarna kwam iemand aan met een hakbijl, maar die was te groot om te gooien. Uiteindelijk tikte hij het raam van de auto in met een hamer.

Taart van burgemeester

Logischerwijs is de vrouw hem achteraf zeer dankbaar. Nadat de student snel een warme douche had genomen, dronk hij nog een warme kop thee met de vrouw. Zij was onderweg naar haar drie kinderen, die ze moest ophalen van school. Natuurlijk was ze enorm in shock door het incident. De student kreeg meerdere knuffels van de vrouw en later ook van haar man: "Ze waren ontzettend dankbaar." En niet alleen de vrouw en haar man! Ook de burgemeester van Delft, Marja van Bijsterveldt, kwam nog even langs voor een bedankje. "Ze kwam langs met taart, dus we hebben samen nog een taartje gegeten," aldus de student, die voor altijd een ijzersterk verhaal heeft voor op feestjes en andere borrels.

Lees ook: Huh? Deze Nederlandse student woont in een studentenkamer op wielen!