Ze's Sekswoordenboek: OnlyFansmodel

Intiem door Juliët

Poedeltje naakt op de foto voor fans. Heb jij ooit al eens gehoord van het platform OnlyFans? Met een abonnement krijg je toegang tot exclusieve foto's en video's van de modellen. Maar wat houdt het nou eigenlijk in om een Onlyfansmodel te zijn? Wij leggen je het uit!

 

Wat doet een OnlyFansmodel?

OnlyFans is eigenlijk een social media platform waar creators foto's, video's en ander exclusief materiaal delen met hun betalende fans. Het kan van foto's in lingerie tot foto's poeldetjenaakt. Een OnlyFansmodel hangt eigenlijk een soort prijskaartje aan hun zelfgemaakte content. Voordat je als creator aan de slag kunt gaan, moet je wel aan een paar vereisten voldoen. Zo moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Zodra je eenmaal geverifieerd bent, zijn er verschillende manieren waarop je als creator geld kunt verdienen op dit platform. Denk aan:

  • Abonnementen: Maandelijks betalen je fans een bedrag om toegang te krijgen tot jouw exclusieve content. Als OnlyFansmodel bepaal jij zelf wat jouw fans betalen.  
  • Fooien: Jouw fans kunnen je fooit geven om bepaalde inhoud te vragen of gewoon als steun.
  • Betaalde privéberichten: Fans kunnen er ook voor keizen om te betalen voor privéberichten. Dit voor bepaalde vragen of exclusieve inhoud. 
  • Promoties en partnerschappen: Diensten of producten kun je promoten op je profiel. Ook samenwerkingen zijn mogelijk om gezamenlijke inhoud te creëren en vooral meer fans te trekken. 
  • Verkoop van betaalde content: Naast exclusieve content, kun ook betaalde inhoud verkopen als foto of videopakketten. Of toegang tot bepaalde content die er niet bij is inbegrepen.
  • Gepersonaliseerde diensten: Er bestaan gepersonaliseerde diensten als privé chats, virtuele ontmoetingen of op maat gemaakte content. 

 

Wat verdient een OnlyFansmodel? 

In ruil voor content verdien je als creator je geld op OnlyFans.  Zo geven fans gemiddeld 55,58 euro uit aan abonemmenten. Een gemiddelde creator verdient ongeveer tussen de 151 en 180 euro per maand. Nu ben je als moel wel afhankelijk van het aantal volgers die hebt. Zo heeft Cardi B, maar liefst 75,8 miljoen volgersn, maar vraagt slechts 4 euro voor een abbonement. Hierdoor verdient zij ruim 7 miljoen euro per maand. Het gaat er vooral om. Hoe meer fans je weet te overtuigen te abonneren, hoe meer geld er uiteidendelijk in het laatje komt.

 

Hoe wordt je OnlyFansmodel?

Iedereen boven de 18 jaar oud kan een OnlyFansmodel worden. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je identificeren. Verder is het aan jou hoeveel en welke content je plaatst en vooral hoeveel budget je eraan hangt.

 

Bekende Nederlandse OnlyFansmodellen

In Nederland zijn er verschillende modellen die bekend zijn op OnlyFans. Zo heb je Rosanna Voorwald, Fabiola Volkers, maar ook bijvoorbeeld bij de mannen Ferry Doedens.