Wordt de seks minder goed nu jullie een relatie hebben? Dit is waarom

Intiem door Maya Luz

Stel, je bent al een tijdje aan het daten met iemand maar nu is de relatie echt officieel. Superleuk natuurlijk! Maar een ding is opeens veranderd: de seks is minder geworden. Hoe kan dat nou? Dit is waardoor dit kan komen.

Lees ook: 21 sexy appjes om naar je lover te sturen

De spanning is er vanaf

Als je net met iemand aan het daten bent is alles nieuw en spannend. Jullie hebben voor het eerst seks met elkaar en dat is voor jullie allebei erg opwindend. Je deelt het bed met een nieuw persoon en je kunt van alles gaan ontdekken. Maar zodra jullie officieel een koppel zijn, is de seks niet meer nieuw. Jullie raken aan elkaars lichaam gewend. Dit is absoluut niet erg, het hoort bij het hebben van een relatie. Als je het idee hebt dat je spanning mist, kun je dit met je partner bespreken en samen kijken hoe de spanning weer aangewakkerd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het uitproberen van nieuwe speeltjes of bondage. De realiteit van nieuwe relaties is dat de honeymoon phase ooit eindigt. Zie dit niet als een verlies, maar juist van het begin van iets heel moois.

Jullie ontwikkelen een routine

Een routine klinkt misschien als iets dat je plant, maar als het op seks aankomt kan het ook erg onbewust gaan. De seks verloopt steeds volgens dezelfde stappen en daardoor kan het wat saaier worden. Als je merkt dat dit het geval is, is het goed om dit bespreekbaar te maken met je partner. Het is waarschijnlijk niet hun of jouw bedoeling om in deze routine te zitten. Dus is het alleen maar goed om het erover te hebben. Zo kunnen jullie samen naar manieren zoeken om de routine te doorbreken. Probeer bijvoorbeeld eens iets nieuws.

Jullie doen het vaak

We willen niet per se zeggen dat jullie te vaak seks hebben. Maar aan het begin van een nieuwe relatie kan het best zo zijn dat jullie nogal vaak seks hebben. Daar is niks mis mee, maar hierdoor kan het voelen alsof de kwaliteit van de vrijpartijen achteruit gaat. Dit kan met verschillende dingen te maken hebben. Zo kan het komen doordat jullie uitgeput zijn en gewoon minder energie hebben voor nog een ronde. Of het komt doordat je verschillende avontuurtjes onder de lakens met elkaar gaat vergelijken. Geef jezelf en je partner af en toe even een break en onthoud dat niet iedere vrijpartij hetzelfde is of hoeft te zijn. Sommige keren zijn nou eenmaal spannender en leuker dan andere.

Er wordt minder moeite gedaan

Oké, de vorige punten waren allemaal hele normale dingen om mee te maken in een nieuwe relatie. Dit laatste punt is een beetje een red flag. Als de seks tijdens het daten heel goed was en nadat het officieel werd opeens niet meer, dan kan dat komen doordat je partner minder moeite doet. Wanneer dit het geval is zal dit wel vrij duidelijk zijn. Dit kan komen doordat ze niet meer het idee hebben dat ze je voor zich moeten winnen, je hoeft niet meer overtuigd te worden. Ze hebben je al, dus hoeven ze geen moeite meer te doen. Dit is een vorm van love bombing. Heb je het idee dat dit speelt, maak het dan vooral bespreekbaar!

Lees ook: Deze dingen weet jij nog niet over het vrouwelijke orgasme