7x tips voor hoe je het beste een vriendschap loslaat

Vrije tijd door Maya Luz

Vriendschappen zijn ons ontzettend dierbaar. Een vriendschap break-up kan dan ook erg pijnlijk zijn, misschien zelfs pijnlijker dan een relatie die uitgaat. Weten hoe je er het beste mee om kunt gaan? Dit zijn onze beste tips voor het loslaten van een verbroken vriendschap.

Lees ook: Een wijnavond organiseren met vriendinnen? 6x leuke activiteiten

Sta stil bij de negatieve aspecten van de vriendschap

Als de vriendschap voorbij is, heeft dit natuurlijk een reden. Een goede manier om om te gaan met het verlies, is door je in het begin te focussen op de negatieve aspecten van de vriendschap. Realiseer je even dat je hier nu niet meer mee hoeft te dealen. Loog je voormalige bestie bijvoorbeeld vaak tegen je of kwamen ze altijd te laat? Fijn, daar heb je nu geen last meer van. Het klinkt misschien nogal kil, maar op deze manier kun je je verdriet beter een plekje geven.

Gun jezelf de tijd om te rouwen om de verloren vriendschap

Toch merk je waarschijnlijk wel dat jezelf volledig focussen op de negatieve aspecten van de vriendschap niet altijd lukt. Een vriendschap verliezen is gewoon een verlies en het laat een gat achter in je leven. Je hebt dus al het recht om hierom te rouwen. Gun jezelf deze tijd en schuif het niet voor je uit. Hierdoor verplaats je het probleem alleen maar naar een later moment en los je niks op.

Verbreek het contact

Net als met een verbroken relatie, is het bij een vriendschap break-up goed om even al het contact te verbreken met die persoon. Je kan niet over iemand heen komen als je constant met hen in contact bent. Zet het gesprek in Whatsapp in je archieven, demp ze op Instagram en ga ze niet opzoeken op andere apps.

Praat er met iemand over

Je gevoel kwijt kunnen bij iemand is altijd goed. Praat er dus even met iemand over en lucht je hart. Je hoeft niet per se bij die persoon om advies te vragen. Het gaat er vooral even om dat je je gevoel uit. Wil je het liever niet met iemand bespreken? Dan kun je het ook opschrijven.

Omring jezelf met andere vrienden

Het verlies van een vriendschap is pijnlijk, maar gelukkig zijn er meer mensen in je leven die van je houden. Omring jezelf met andere vrienden die er voor je zijn en je eventueel afleiden.

Blijf druk

Afleiding is soms echt het beste medicijn. Houd jezelf lekker druk op de momenten waarop je even niet aan die persoon wil denken. Pak een nieuwe hobby op bijvoorbeeld! Je denkt niet aan je verloren vriendschap terwijl je een taart bakt,  toch?

Maak nieuwe vrienden

Bekijk het zo: een verloren vriendschap betekent dat er ruimte is voor een nieuwe vriendschap! Zoek nieuwe mensen op om connecties mee te maken of verbeter de band met een al bestaande vriend. Zo vul je het gat op dat je vorige bestie heeft achtergelaten. Bedenk je alleen wel dat deze nieuwe vriendschap niet alleen moet dienen als vervanging voor de oude, dat is niet eerlijk tegenover de ander. Maak alleen nieuwe vriendschappen als je echt geïnteresseerd bent in het maken van nieuwe connecties.

Lees ook: Dé manier om een ‘it girl’ te worden