Dé manier om een ‘it girl’ te worden

Vrije tijd door Esra

‘It girls’, je hebt er misschien wel eens van gehoord want ze namen in korte tijd onze hele socials over. Een ‘it girl’ lijkt te streven naar het leven waar ze van droomt. Ze wil niet alleen haar geluk vinden of behouden, ook wil ze zelfverzekerdheid uitstralen. Streef jij ernaar om een ‘it girl’ te worden, lees dan de tips die wij hieronder in een rijtje hebben gezet.

Een it-girl worden

Structuur creëren

Over het algemeen streeft een ‘it girl’ ernaar om haar leven op orde te hebben. Dat wil zeggen dat ze haar leven leeft volgens een bepaalde structuur, waarin ze haar tijd goed verdeeld over al haar verplichtingen en andere bezigheden. Een structuur creëren in je leven is dus essentieel wanneer jij een ‘it girl’ wil worden. Hoe deze structuur eruitziet is per persoon verschillend, wat voor de ander werkt hoeft niet per se te werken op jouw leven. Begin daarom met het maken van een realistische planning. Wees niet te streng naar jezelf, neem kleine stappen die passen bij jouw leven.

Een geordend leven betekent ook een geordende leefomgeving. Zorg daarom voor een schoon en opgeruimd huis. Ken je de uitspraak ‘een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd’? Een opgeruimd huis geeft rust, overzicht en geeft jou de controle over de omgeving. Precies hetgeen dat een ‘it girl’ graag wil hebben.

Bewegen

Een ‘it girl’ geeft om haar eigen lichaam en gezondheid en wil er daarom ook goed voor zorgen. Onder andere door genoeg beweging te krijgen. Oftewel: beweeg elke dag minimaal 30 minuten. Ga bijvoorbeeld een stuk hardlopen, wandelen of fietsen. Zolang je maar beweegt. Tevens is het sowieso belangrijk om genoeg te bewegen, dus niet alleen wanneer je een ‘it girl’ wilt worden.

In welke ‘era’ zit jij? Doe de test

Gezond eten

Niet alleen genoeg bewegen valt onder het verzorgen van je lichaam en gezondheid, ook voldoende eten is hierbij essentieel. Eten is als het ware de brandstof voor jouw lichaam. En zonder brandstof wordt het lastig om te functioneren. Zorg er daarom voor dat jij voldoende calorieën binnenkrijgt. Hoeveel calorieën dit exact zijn, is afhankelijk van de hoeveelheid calorieën dat je verbrand.

Prioriteer jezelf

Een ‘it girl’ prioriteert zichzelf op de momenten dat dit nodig is en dit heeft alles te maken met het hebben van zelfwaarde. Het is dan ook zeker geen negatieve eigenschap, behalve als het omslaat in egoïstisch en arrogant gedrag. Zet jezelf dus op de eerste plek, zonder daarbij anderen naar beneden te halen. Je bent constant met jezelf ‘in contact’, dus waarom zou je dan niet een beetje lief doen naar jezelf?

Geef de mensen om je heen niet op

Jezelf prioriteren betekent niét dat je de mensen om je heen moet laten vallen, tenzij deze personen jou naar beneden halen. Merk jij namelijk dat de personen in jouw omgeving jouw ontwikkelingen verstoren, dan is het mogelijk slimmer om wat meer afstand te nemen. Máár ga dus niet alle vriendschappen weggooien, want ook een ‘it girl’ heeft vrienden nodig. Een ‘it girl’ gaat namelijk ook gewoon de deur uit om leuke dingen te doen met vriendinnen.

Skincare

We borduren nog even verder op het verzorgen van je lichaam en gezondheid. Want naast voldoende eten en bewegen, is ook het verzorgen van je huid, nagels en haar belangrijk. Door dit goed te verzorgen zie je er niet alleen frisser en verzorgder uit, ook geeft het je een zelfverzekerder gevoel.