Dit zegt hoe laat je gaat slapen over je

Sport & gezondheid door Juliët

Zoek jij het liefst in de middag je bed al op? Of dwing jij jezelf om de nacht te halen? Voor iedereen is bedtijd heel persoonlijk. De één is een ochtendmens en de ander een avondmens. Toch hebben de mensen die rond dezelfde tijd gaan slapen veel gemeen. Ben jij al benieuwd wat de tijd dat jij gaat slapen over je zegt?

Dit zegt hoe laat je gaat slapen over je

Tussen acht uur en tien uur 's avonds

Jij bent geen avondmens. Het liefst duik jij vroeg het bed in. Logisch als je er vroeg uit moet, maar er zijn ook nog genoeg mensen die het niks vinden om lang op te blijven. Ben jij er hier een van? Dan is de kans groot dat jij een voorzicht persoon bent. Jij houdt écht van routine en hecht veel waarde aan je gezondheid. Jij houdt van gek doen, maar ook van prioriteiten stellen. Ga zo door!

Tussen tien en twaalf uur 's avonds

Waarschijnlijk vallen de meeste mensen tussen deze groep. Maar wat zegt het over je? Heel veel goeds! Jij wordt gezien als een harde werker en je bent ook nog eens heel slim. Maar dat is echt nog niet alles. Jij kan er namelijk ook wel wat van. Je bent een echte rebel. Je wil eigenlijk op tijd slapen, maar je laat je snel afleiden om het toch wat later te maken. Oepsie! Leuke dingen wil je absoluut niet missen. Dit gaat dan ook wel eens ten koste van je nachtrust. Ach ja, jij bent een combi van ambitieus, gezellig en losbandig. Wat wil je nog meer?

Tussen twaalf en twee uur 's nachts

Jij bent een echte nachtbraker. Jij werkt het best als het laat is en donker. Jouw creatieve brein komt dan tot gang. Maar dit is nog niet alles. Het zegt namelijk ook iets heel anders over je. Dat jij tot laat nog klusjes of projecten zit te doen, zijn vaak ook mensen die veel zorgen hebben. Nee deze komen niet door het late slapen, maar je gaat juist laat slapen door je zorgen. Jouw brein laat je niet in de steek, je kan soms wel uren piekeren. Laat vooral wat dingen los en ontspan.

 

Tussen twee en vier uur 's nachts

Last but not least! Jij kan er helemaal wat van. De tijd hou jij niet in de gaten. We hebben het nog niet eens over uitgaan, nee jij binge-watched allerlei series op Netflix. We kunnen je wel een vrije geest noemen. In hokjes plaatsen doe je niet aan en je trekt je ook vooral niets aan van ongeschreven regels. Jij doet lekker je ding en bent rebels. Oh ja en vooral vurig en temperamentvol! Jij hebt gewoon geluk dat jij in de ochtend er niet vroeg uit hoeft. Lekker uitslapen. Anders dan was dit ook echt niet vol te houden. Slaap heb je wel nodig. Ook jij!